EKPSS sınav sonuçları neden açıklanmadı? EKPSS ne zaman açıklanacak

EKPSS sınav sonuçları neden açıklanmadı? EKPSS ne zaman açıklanacak
Engelli vatandaşlarımıza istihdam sağlamak ve onları toplumda var edebilmek adına yapılan Engelli Kamu Personeli Seçme Sınavı (EKPSS) sonrası sonuçlar merakla bekleniyor. Bugün duyrulması beklenenen sonuçlarda son dakika gelilmesi yaşandı. İşte detaylar...

EKPSS sonuçları her dönemde büyük bir ilgi ile karşılanmış ve aday sayısı her defasında önemli derecelere ulaşmıştır. Engellilerin de devlet memuru statüsünde çalışmalarının yolunu açan sınav için artık son aşamaya gelindi. Adaylar sürekli olarak EKPSS sonuçları neden açıklanmadı? ve EKPSS sonuçları ne zaman açıklanacak? sorularını soruyordu. Siz değerli okuyucularımız için hazırladığımız haberimizde tüm detaylar mevcut.
 

EKPSS Sonuçları ne zaman açıklanacak?

Adaylar sabırsız bekleyişin ardından geri sayıma geçti. Yüz binlerce vatandaş EKPSS sonuçları ne zaman açıklanacak sorusunun cevabını bulabilmek için sürekli olarak ÖSYM web sitesi osym.gov.tr sonuç ekranı üzerinde araştırmalar yapıyor. Bazı adaylar da arama motorlarından sonuç bulmak istiyor. Ancak şunu söyleyelim, EKPSS sonuçları bugün içerisinde açıklanacak. Saatin öğle tatili sonrası olmasını bekliyoruz.

ekpss

EKPSS sınav sonuçları nasıl değerlendiriliyor?

EKPSS’de uygulanan testlere verilen cevaplar her test için ayrı ayrı değerlendirmeye alınacaktır. Her adayın, testlere verdiği doğru ve yanlış cevapların sayısı saptanacaktır. Doğru cevap sayısından yanlış cevap sayısının dörtte biri çıkarılarak adayın ilgili testten almış olduğu ham puan bulunacaktır. İlgili testte en az bir cevabı bulunan adayların bu testten aldıkları ham puanlar kullanılarak o testin ortalama ve standart sapması bulunacaktır. Daha sonra, bu ortalama ve standart sapma kullanılarak tüm adaylar için ortalaması 50, standart sapması 10 olan standart puanlar hesaplanacaktır.

Hesaplanan standart puanlar Genel Yetenek ve Genel Kültür Testlerinin her birinin ağırlığı 0,5 olacak şekilde ağırlıklandırılarak adayların ağırlıklı puanları hesaplanacaktır.

Ağırlıklı puanların en küçüğü 40, en büyüğü 100 olacak şekilde puanlara dönüştürülerek adayların ortaöğretim düzeyi için EKPSSP1, ön lisans düzeyi için EKPSSP2, lisans düzeyi için EKPSSP3 puanları hesaplanacaktır.

Sınavdan sonra ÖSYM Başkanlığı veya yargı mercileri tarafından iptaline karar verilen sorular değerlendirme dışı bırakılarak geçerli soruların puan değerinin yeniden saptanması suretiyle puanlama yapılacaktır.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.