Elazığ ve Malatya'da okullar ne zaman açılacak? İkinci dönem tarihi açıkladı

Elazığ ve Malatya'da okullar ne zaman açılacak? İkinci dönem tarihi açıkladı
Üst üste depremlerin yaşandığı Malatya ve Elazığ'da 41 kişi yaşamını yitirmiş ve binden fazla vatandaş da yaralanmıştı. Depremin ardından en çok araştırılan konulardan biri de okullar oldu. Bilindiği üzere ikinci yarı yıl gelecek hafta başlayacaktı ancak gelen açıklama ile ertelendi. Peki Elazığ ve Malatya'da okullar ne zaman açılacak? İşte kinci dönem tarihi...

Türkiye'yi kahreden depremlerin ardından hayata tutunmaya çalışan depremzedeler bir yandan da çocuklarının okulu için araştırmalarda bulunuyor. İkinci dönemin başlayacağı tarih olan 3 Şubat tarihi yaşanan afetler sonrası ertelendi. Yüz binlerce insan Elazığ ve Malatya'da okullar ne zaman açılacak? sorusunu soruyor. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum ile Aile, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, Elazığ Valiliğinde basın toplantısı düzenledi.. Bakan Soylu, kamu düzenini bozan hiçbir asayiş olayının olmadığını açıkladı. Soylu, "Elazığ'ın tamamında, Malatya'nın Doğanyol, Pütürge, Kale ve Battalgazi ilçelerinde okullar 10 Şubat'ta açılacak" dedi.


Önemli bir bilgi daha; 3 Şubat’ta okullar açılıyor idi. Dün akşam arkadaşlarımızla istişare ettik. Sahanın durumunu da görüyoruz. Çünkü bir tarafta evlerine giremeyen vatandaşlarımız var. çocuklarımız depremden en çok etkilenenler. Psikososyal destekler de gerçekleştirmeye çalışıyoruz. Bunun için hem öğretmenlerin gelişi, hem de deprem sebebiyle Elazığ ve Malatya’yı terk edip, başka yerlerde konaklayan vatandaşlarımız var. dışardan gelecek öğretmenlerimiz var. ortaya koyduğumuz sonuç, Sayın Milli Eğitim Bakanımız ile de değerlendirdik, az Sayın Cumhurbaşkanımıza da arz ettik. 3 Şubat’ta Elazığ’ın tamamında açılacak okulların 10 Şubat’a, aynı zamanda Malatya’da 3 Şubat’ta açılacak okulların Doğanyol, Pötürge, Kale ve Battalgazi ilçelerinde 10 Şubat’ta açılması konusunda kamuoyuna duyuru yapma zarureti ortaya çıkmıştır. Üniversiteler de 17 Şubat'ta açılacak.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.