Evde İngilizce öğrenmek istiyorsanız denemeniz gereken 5 yol

Evde İngilizce öğrenmek istiyorsanız denemeniz gereken 5 yol
Evde kendi kendine İngilizce öğrenmek için takip edebileceğin birkaç yöntem var. Kurslara veya eğitime ihtiyacın yoksa ve İngilizceyi daha uygulamalı bir şekilde öğrenmek istiyorsan aşağı kaydırıp 5 yoldan oluşan derlememizi okuyabilirsin.

Leyla Karahan Hız - İngilizce öğrenmek aslında sandığımız kadar kolay değildir. Öğrendiğimiz her dil bize iş ve akademi alanında çok şey katıyor. Bu dillerin başında ise hayatımızın her yerinde gördüğümüz İngilizce gelmektedir. İngilizce öğrenmek göründüğü kadar zor olmamalı. Çünkü bazı yöntemlerle evde İngilizce öğrenmek bile çok kolay olabiliyor. Gerçekten önemli olan, İngilizce öğrenmeye istekli olmanızdır. İngilizce öğrenmek için kurs almak zorunda değilsiniz. Elbette bu İngilizce kurslarının etkisi çok büyük. Ama ekstra kursa gerek kalmadan kolay yoldan İngilizce öğrenmek istiyorsanız, sizin için 5 yolu bir araya getirdik. Dilerseniz lafı daha fazla uzatmadan evde İngilizce öğrenmek için kullanabileceğiniz yöntemler listesine devam edelim.

Evde İngilizce öğrenme yöntemleri

  • İngilizceyi zihninize yerleştirin
  • İngilizce bilen kişiler ile arkadaşlık kurun
  • İngilizce konuşmak isteyen bir yol arkadaşı daha bulun
  • Tercihlerinizi İngilizce olarak değiştirin
  • İngilizce konuşulan her yerde aktif olun

İngilizceyi zihninize yerleştirin

İngilizceyi hızlı bir şekilde öğrenmek istiyorsanız, onu hayatınızın belirli alanlarına dahil etmeniz gerekir. İngilizce şarkı dinleyerek veya İngilizce dizi ve filmleri altyazılı izleyerek kelimelerin anlamlarını daha kolay öğrenebilirsiniz. Ancak günlük hayatımızda İngilizce terimlere daha fazla yer vermemiz gerekiyor. Kullandığınız teknoloji ekipmanlarında dil olarak İngilizce seçseniz bile çok yardımcı oluyor.

İngilizce bilen kişiler ile arkadaşlık kurun

İngilizce öğrenmenin en önemli kısımlarından biri konuşarak öğrenmektir. Bölgenizde, sosyal medya uygulamalarında veya başka bir şekilde İngilizce konuşan arkadaşlar bulun. Bu arkadaşların Türk olması gerekmiyor. Ayrıca diğer ülkelerden yeni arkadaşlar edinerek İngilizcenizi geliştirebilirsiniz. Günümüzde iletişim kurmak çok kolay ve farklı ülkelerden yeni arkadaşlar edinmek çok kolay.

İngilizce konuşmak isteyen bir yol arkadaşı daha bulun

Sizin gibi İngilizce konuşmak isteyen arkadaşlarınız veya aileniz varsa onlarla özel bir etkinlik planlayın. Örneğin bir kafede bir araya gelip sadece İngilizce konuşun veya birlikte İngilizce şarkılar söyleyin. Bu şekilde birbirinizi daha fazla motive edebilir ve yeni bir dil öğrenme konusunda birbirinizi destekleyebilirsiniz. Bu tür etkinliklere ne kadar çok katılırsanız, yeni bir dili o kadar hızlı öğrenirsiniz.

Tercihlerinizi İngilizce olarak değiştirin

Sana yakın olan konulardaki makaleleri okumayı seviyorsan, bu makaleleri İngilizce olarak okumaya başla. Ya da sevdiğiniz dizilerin inceleme videolarını izliyorsanız bu videoları Türkçe yerine İngilizce kaynaklardan izleyin. Veya akıllı telefonunuzu sık kullanıyorsanız dil tercihinizi İngilizce olarak ayarlayın. Bu, hoşunuza giden şeyleri İngilizceye çevirmenin ve yeni bir dil öğrenme sürecini hızlandırmanın harika bir yoludur.

İngilizce konuşulan her yerde aktif olun

İngilizce konuşan topluluklarda, forumlarda, Discord sunucularında, Telegram gruplarında ve aklınıza gelebilecek her yerde aktif olun. Ana dili İngilizce olan kişilerle iletişim kurarak daha fazla İngilizce öğrenebilirsiniz. Örneğin, oyun oynamayı gerçekten seviyorsanız, oyun temalı bir Discord sunucusuna katılın. Başka bir örnek olarak, Netflix'te dizi izlemeyi seviyorsanız, dizileri İngilizce tartışan ve diğer insanlarla etkileşim kuran Telegram gruplarına katılın. Faydalarını görebilirsiniz.

İngilizce üzerine bir hedef koyun

Neden İngilizce öğrenmek istiyorsun Belki eğitiminizle veya işinizle ilgili, belki kariyer hedefleriniz var, belki yurt dışına çıkmak istiyorsunuz. Her iki durumda da, İngilizce öğrenmek için ihtiyaç duyduğun gerçekçi hedefler belirlemelisin. Örneğin, "İngilizceyi ne kadar erken öğrenirsem İngiltere'ye o kadar çabuk tatile gidebilirim." Veya "İngilizceyi ne kadar erken öğrenirsem, burada o kadar çabuk iş başvurusunda bulunabilirim.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.