Gençler ödüllendirildi

Gençler ödüllendirildi
SEY (Semra-Enver Yücel) Vakfı tarafından yeni fikirleri ve yaratıcı gençleri desteklemek amacı ile bu yıl ilki düzenlenen Genç Girişimciler Yarışmasının sonuçları belli oldu.

SEY (Semra-Enver Yücel) Vakfı tarafından yeni fikirleri ve yaratıcı gençleri desteklemek amacı ile bu yıl ilki düzenlenen Genç Girişimciler Yarışmasının sonuçları belli oldu. Türkiye çapından 200’den fazla liseli öğrencinin başvuru yaptığı yarışmada 72 proje ön değerlendirmeye hak kazandı. Finale 16 proje kaldı. 5 Ocak’ta başvuruları başlayan, Genç Girişimciler Yarışması’na Türkiye çapında 200’den fazla liseli öğrenci başvurdu. Öğrenciler yarışmaya, eğitim ve çevre ana başlıkları altındaki kategorilerde katıldı. Ön değerlendirmeyi geçerek finalist olmaya hak kazananlar, alanında uzman isimlerle bir araya gelerek mentorlük aldı ve projelerine son halini verdi. SEY (Semra-Enver Yücel) Vakfı tarafından yeni fikirleri ve yaratıcı gençleri desteklemek amacı ile bu yıl ilki düzenlenen yarışmanın sonuçları belli oldu. Yarışmada 72 proje ön değerlendirmeye hak kazandı. Finale 16 proje kaldı.


Projeler değerlendirildi

İzmir Ticaret Borsası Başkanı Işınsu Kestelli, Les Benjamin kurucusu Bünyamin Aydın, Beauty Omelette kurucusu Nur Bilen Yavuzer, Alarko Holding Stratejik Planlama Müdürü Tal Garih, Bahçeşehir Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi Direktörü Nil Girgin Kalıp, Birleşmiş Milletler Eğitim ve Araştırma Enstitüsü CIFAL İstanbul Direktörü Ahmet Aydemir ve First Robotics yarışması dünya birincisi Ekin Şenvardarlı’nın jüri üyeliğinde, projeler tek tek değerlendirildi. Birincilik ödülü Bahçeşehir Üniversitesi’nde yüzde 100 burslu lisans eğitimi, ikincilik ödülü Bahçeşehir Üniversitesi’nde yüzde 75 burslu lisans eğitimi, üçüncülük ödülü ise projenin içeriğine göre sektöründe lider firmalarda staj programı olarak belirlendi.


 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.