KPSS Geç Başvurular ne zaman yapılacak? ÖSYM'den tarih açıklaması

KPSS Geç Başvurular ne zaman yapılacak? ÖSYM'den tarih açıklaması
KPSS Lisans ve Önlisans sınavları geç başvuru tarihleri belli oldu. ÖSYM tarafından açıklanan güne göre milyonlarca aday için süreç başladı. Peki KPSS Geç Başvurular ne zaman yapılacak? İşte detaylar...

Temmuz ayının üçüncü haftasında gerçekleştirilecek olan KPSS önlisans ve lisans sınavları için geri sayım başlarken adaylara önemli bir konuda duyuru yapıldı. Buna göre 2018 KPSS sınavı için geç başvuru tarihleri açıklandı. Adaylar bir günlüğüne açılacak ÖSYM AİS sistemi ile başvurularını gerçekleştirebilecek.

KPSS geç başvuru tarihleri ne zaman?
KPSS için başvuruda bulunmak isteyen adaylara tanınan ek süre 6 Haziran ile sınırlı. Adaylar bugün saat 23.59'a kadar Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi üzerinde bulunan Aday İşlemleri Sistemi'nden başvurularını gerçekleştirebilecek.

KPSS LİSANS SINAVI BAŞVURUSU İÇİN SON ŞANS
Geç başvuru tarihi: (KPSS Genel Yetenek-Genel Kültür, Eğitim Bilimleri, Alan Bilgisi, ÖABT): 6 Haziran 2018

Genel Yetenek-Genel Kültür / Eğitim Bilimleri / ÖABT : 90,00 TL

KPSS Alan Bilgisi Sınavlarının Her Bir Oturumu İçin : 60,00 TL



KPSS NE ZAMAN?

Kamu Personel Seçme Sınavı (KPSS) Lisans 22 Temmuz'da düzenlenecek. Adaylar bu sınav için 10-21 Mayıs tarihleri arasında başvuruda bulunabilecek. Sonuçlar 31 Ağustos tarihinde açıklanacak.

KPSS Lisans (Alan Bilgisi) birinci gün 28 Temmuz, KPSS Lisans (Alan Bilgisi) ikinci gün 29 Temmuz, KPSS Öğretmenlik Alan Bilgisi (ÖABT) oturumu ise 5 Ağustos'ta düzenlenecek. Bu sınavlar için başvurular 10-21 Mayıs tarihlerinde alınacak. Sonuçlar ise 31 Ağustos’ta açıklanacak.

KPSS ÜCRETLERİ HANGİ BANKAYA YATACAK?
KPSS sınavına girmek için başvuru yapacak olan adaylar sınav ücreti olarak ödeyecekleri ücretleri nereye hangi bankaya, nasıl ödeyeceklerini merak ediyorlar. Ücretlerin yatırılacağı bankalar; T.C. Ziraat Bankası, Akbank, Türk Ekonomi Bankası (TEB), Deniz Bank, Kuveyt Türk PTT ve Halk Bankası olarak belirlendi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.