KPSS Lisans soruları ve cevapları açıklandı mı, ne zaman açıklanacak? KPSS Genel Yetenek soru ve cevaplar…

KPSS Lisans soruları ve cevapları açıklandı mı, ne zaman açıklanacak? KPSS Genel Yetenek soru ve cevaplar…
23 Temmuz 2023 Pazar günü gerçekleştirilen KPSS Lisans Genel Yetenek - Genel Kültür ve Eğitim Bilimleri sınavlarının soru ve cevapları ne zaman yayınlanacak?

Bugün yaşanan KPSS sınavı heyecanının ardından sınava katılan adaylar ve yakınları, sınavda çıkan soruları ve cevaplarını araştırmaya başladı. Peki 23 Temmuz 2023 Pazar günü düzenlenen KPSS Lisans Sınavı'nın Genel Yetenek-Genel Kültür ve KPSS Eğitim Bilimleri oturumu soru ve cevapları ne zaman açıklanacak? KPSS Lisans sınavı soru ve cevapları belli oldu mu? KPSS soru-cevap anahtarına nasıl erişilir?

İki ayrı oturum

Bir milyondan fazla aday, 23 Temmuz Pazar günü Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezince (ÖSYM) düzenlenen Kamu Personel Seçme Sınavı (KPSS) Lisans Sınavı'nın iki ayrı oturumuna katılarak ter döktü.

KPSS’nin sabah oturumunda KPSS Genel Yetenek-Genel Kültür sınavları gerçekleştirilirken, öğleden sonra ise KPSS Eğitim Bilimleri oturumu düzenlendi.

120 soru 130 dakika

Adaylara çoktan seçmeli 120 soru için 130 dakikanın verildiği sınavlarda soruların soruların KPSS’nin tamamlanmasının ardından açıklandığı biliniyor.

Peki KPSS’nin bugün düzenlenen oturumlarında sorulan sorular ve cevapları ne zaman açıklanacak?

Geçen yıl saat kaçta açıklanmıştı?

Geçen yıl aynı sınavda, KPSS’nin gerçekleştiği gün tüm oturumların tamamlanmasının ardından sınav soru ve cevapları saat 17.45’te erişime açılmıştı.

Ancak 23 Temmuz 2023 Pazar günü gerçekleşen sınav için henüz ÖSYM’den soru ve cevapların yayınlanacağı saate dair resmi bir açıklama yapılmadı.

Sınav sonuçları ne zaman açıklanacak?

KPSS soru ve cevaplarının yayınlanmasının ardından ise sınava katılan adaylar sonuçların ne zaman açıklanacağını da merak ediyor. Buna göre, KPSS Lisans sınavının sonuçları ÖSYM'nin 2023 sınav takvimine göre 25 Ağustos 2023 tarihinde açıklanacak.

İlgili Haberler

Kaynak:Ali Birerdinç

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.