Küçükçekmece Milli Eğitimden fark yaratan proje!

Küçükçekmece Milli Eğitimden fark yaratan proje!
Küçükçekmece Milli Eğitim Müdürü Ramazan Aşcı, Öğretmenimle Memleketimin Türküsünü Söylüyoruz projesi ile gönülleri fethetti.

Müzik aracılığıyla halk kültürümüzün gelecek kuşaklara taşınması ve yaşatılması, Türk Halk Müziğimizin sevdirilmesi ve yaygınlaştırılması, müziğin evrenselliğinde yine,yeniden; yetenekli öğretmen ve öğrencilerimizle  buluşmak ve sahnenin tozunu yutmak için “Öğretmenimle Memleketimin Türküsünü Söylüyoruz” projenin ilk adımını atıldı.

Türkiye'nin 81 ilinden 81 türkü proje kapsamında öğretmenler öğrencileri ile türküleri seslendirecek türkülerin hikayelerini paylaşacak.

Projenin finalinde yarışmada dereceye giren öğrencilerle bir klipler çekilecek ve bir albüm yapılacak.

Projenin startının verildiği törende konuşan Küçükçekmece İlçe Milli Eğitim Müdürü Ramazan Aşcı, amaçlarının kültürel dokumuzun en anlamlı parçası olan türkülerimizi ve o türkülerin hikayelerini öğrenciler buluşturarak kültürümüzü gelecek kuşaklara aktarmak olduğunun altını çizerken özellikle öğretmen ve öğrencinin aynı projede yer almasının da kuşaklar arasında köprü kurulmasına vesile olacağı için anlamlı olduğunu kaydetti.

Haziran ayında tamamlanması planlanan projenin her yıl tekrarlanarak geleneksel hale getirileceği ifade edildi. Projede dereceye giren öğrenciler ile Küçükçekmece’nin kültürel  ve turistik alanlarında bir klip çekimi akabinde yurtdışında kültürel bir gezi planlaması olacağı belirtildi.


Daha öncede 24 Kasım Öğretmenler Gününde 7 bin öğretmeni bir araya getiren ve öğretmenlerin verdiği konserle tüm Türkiye'nin dikkatini çeken Küçükçekmece İlçe Milli Eğitim Müdürü Ramazan Aşcı eğitime getirdiği yenilikçi uygulamalar ve sosyal sorumluluk projeleri ile de kamuoyunun takdirini kazanıyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.