KYK kredi ve burs ne zaman yatacak? Son dakika gelişmesi...

KYK kredi ve burs ne zaman yatacak? Son dakika gelişmesi...
KYK tarafından ödenen burs ve krediler için araştırmalar sürüyor. Öğrencilerin ekonomisine büyük katkıda bulunan KYK burs ve kredileri ne zaman yatacak? İşte 2018 KYK burs ve kredi ücretleri.

Eğitim öğretim kariyerleri boyunca kendilerine önemli bir destek kalemi olan burs ve kredilerin ne zaman yatacağını merak eden öğrenciler sürekli olarak internet başında bu konunun cevabını öğrenmek istiyor.Maddi olanaklarının önünü görmek amacında olan öğrencilerin 500 liralık burs ücreti hakkında flaş bir detay yaşandı. Yapılan açıklamada burs ve kredierin ne zaman ödeneceği duyuruldu. Ödemeler bugün itibariyle başlıyor.

KYK Burs ve Kredileri kaç lira?
Kredi ve Yurtlar Kurumu tarafından 150 bin civarında öğrenciye verilen KYK bursları geçen seneye göre artış göstermişti. Cumhurbaşkanı Erdoğan bu sene yaptığı açıklamada yeni bursların yükseltildiğini duyurarak; 'Önümüzdeki eğitim-öğretim yılı için kredi burs miktarını lisansta 500, yüksek lisansta bin, doktorada bin 500 liraya yükseltme kararı aldık." demişti. İşte bu yılın KYK burs ve kredi ücretleri;

Lisansta 500 TL
Yüksek Lisansta 1.000 TL
Doktorada 1.500 TL

BURS VE KREDİ ÖDEMELERİ NE ZAMAN YAPILACAK?

Aralık ayının girmesiyle birlikte öğrenciler burs ve kredi ödemeleri hakkında sorgulama gerçekleştiriyor. Burs ve kredi alabilmek için taahhütname imzalanıyor. Bu taahhüte göre öğrenciler TC kimlik numaralarının son hanesine göre her ayın 6 ila 10. günü arasında burs ve kredilerini alabiliyor.

Burs/kredi Ocak 2018'den bu yana lisans öğrencilerine aylık 470, yüksek lisans öğrencilerine 940, doktora öğrencilerine de 1410 lira olarak ödeniyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Yükseköğretim Akademik Yıl Açılış Töreni'nde öğrencilere burs ve kredi miktarının önümüzdeki yıl itibarıyla lisansta 500, yüksek lisansta 1000, doktorada da 1500 liraya yükseltildiği müjdesini vermişti. Zamlı burs/krediler Ocak 2019'dan itibaren ödenmeye başlanacak.

KREDİNİN BURSA DÖNÜŞMESİ İÇİN NE YAPILMASI GEREKMEKTEDİR?

Kredi almakta iken durumunda sonradan değişiklik olanlardan; Yönetim Kurulunca belirlenen ‘öncelikli burs verilecek öğrenciler’ kapsamına giren öğrencilerin kredileri bu durumlarını belgelendirmek kaydıyla öğrencilerin durumunda meydana gelen değişikliği izleyen ödeme döneminden itibaren bursa dönüştürülmektedir. Bu durumda bulunan öğrencilerin dilekçe ile Kurumumuz Genel Müdürlük adresine posta yoluyla ya da bizzat müracaat etmesi gerekmektedir.

BURS/KREDI BAŞVURUSU İPTALİ İÇİN

Yapılan başvuru sonucunda öğrenciye burs/kredi tahsisi yapılsa dahi e-Devlet üzerinde bulunan burs/kredi taahhütnamesi onaylanmadığı sürece öğrenciye ödeme yapılmamaktadır.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.