LGS sınavı ne zaman? 2023 LGS başvuruları nereden yapılacak?

LGS sınavı ne zaman? 2023 LGS başvuruları nereden yapılacak?
LGS (Liselere Geçiş Sistemi) sınavı için geri sayım başladı. Peki LGS sınavı ne zaman? 2023 LGS başvuruları nereden yapılacak?

LGS sınavı başvuru kılavuzu MEB tarafından yayımlandı. 6 Şubat depremi nedeniyle sınavda öğrenciler 8. sınıf 2. dönem konularından muaf olacak. Peki LGS sınavı ne zaman? 2023 LGS başvuruları nereden yapılacak? İşte detaylar...

LGS SINAVI NE ZAMAN?

LGS sınavı 4 Haziran Pazartesi günü yapılacak. İlk oturum 09.30'da ikinci oturum ise 11.30'da tamamlanacak.

LGS SINAV BAŞVURUSU ÜCRETLİ Mİ?

MEB tarafından yapılan LGS sınav başvuru konusuna ilişkin açıklamada şu ifadeler yer aldı: "Merkezî Sınav başvuruları; yurt dışında e-Okul sistemine kayıtlı olmayan okullarda öğrenim gören öğrenciler ile deprem nedeniyle olağanüstü hal ilan edilen illerde (Adana, Adıyaman, Diyarbakır, Gaziantep, Hatay, Kahramanmaraş, Kilis, Malatya, Osmaniye, Şanlıurfa) kayıtlı öğrenciler hariç, diğer tüm 8’inci sınıf öğrencileri için Bakanlık tarafından yapılacaktır. Başvurular ücretsizdir."

BAŞVURULAR 3-13 NİSAN'DA ALINACAK

Millî Eğitim Bakanı Mahmut Özer, LGS kılavuzuna ilişkin yaptığı açıklamada, şu bilgileri paylaştı:

"LGS kapsamında merkezi sınav, deprem bölgesindeki iller dahil ülke genelinde 4 Haziran 2023'te yapılacak. Sınav başvuruları, yurt dışında e-Okul sistemine kayıtlı olmayan öğrenciler ile deprem nedeniyle olağanüstü hal ilan edilen illerdeki öğrenciler hariç merkezi olarak Bakanlık tarafından 3-13 Nisan'da yapılacak.

Buna göre; 2023 LGS başvuruları 3-13 Nisan tarihleri arasında yapılacak."

DEPREMZEDE ÖĞRENCİLER NASIL BAŞVURU YAPACAK?

Adana, Adıyaman, Diyarbakır, Gaziantep, Hatay, Kahramanmaraş, Kilis, Malatya, Osmaniye, Şanlıurfa'nın deprem nedeniyle OHAL iller olduğu açıklanmıştı. OHAL illerde kaydı olan öğrenciler eğer isterse farklı illerden de sınavlara girebilir. Bu noktada öğrenciler başvuru döneminde sınava gireceği il ve ilçe tercihini yapabilir. OHAL ilan edilen illerde bulunan öğrencilerden il ve ilçe tercihinde bulunmayanların sınava girecekleri okullar Bakanlık tarafından belirlenecek. Başvurular, 03-13 Nisan 2023 tarihleri arasında e-Okul üzerinden alınacak.

[related-posts id="93670" color="bg-danger"][/related-posts]

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.