LGS sınavı ne zaman sınav sonuçları ne zaman açıklanacak?

LGS sınavı ne zaman sınav sonuçları ne zaman açıklanacak?
Liseye Geçiş Sınavı (LGS) Milli Eğitim Bakanlığı tarafından lise okuma amacı olan 8.sınıf öğrencileri için düzenlenmiş sınavdır. Her yıl düzenlenen bu sınavda adaylar  için merak uyandıran sorular var. LGS sınavı ne zaman?  Sınav sonuçları ne zaman açıklanacak? Detaylar haberimizde

Her yıl Milli Eğitim Bakanlığı tarafından düzenlenen (MEB), LGS bu yıl hangi tarihde yapılacağı merak ediliyor.

LGS SINAVI NE ZAMAN OLACAK?

Bakan Özer"LGS kapsamındaki merkezi sınavı, 4 Haziran 2023 tarihinde gerçekleştireceğiz. Şimdiden sınava girecek tüm öğrencilerimize başarılar diliyorum." ifadelerini kullandı.

LGS SINAV SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

LGS Sınav sonuçları 26 Haziran 2023 Pazartesi günü açıklanacağı bekleniyor.

LGS  AMACI NEDİR?

LGS'nin amacı, öğrencilerin liselere geçişlerinde adil bir sınav süreci sağlar. Bu sınav, öğrencilerin bilgi ve becerilerinin ölçülmesiyle, öğrencilerin liselere yerleştirilmesi için objektif bir ölçüt sağlamayı hedefler. Böylece, öğrencilerin liselere yerleştirilmesi, sadece okul başarılarına veya diğer faktörlere dayalı olmayacak, aynı zamanda geniş bir ölçekte yapılan sınav sonuçlarına da dayalı olacak.

LGS, öğrencilerin tercih ettikleri liseleri belirlemelerine ve bu liselerdeki eğitim programlarının gerekliliklerine göre hazırlanmalarına yardımcı olur. Öğrencilerin lise tercihleri, sınav sonuçlarına ve belirli kriterlere göre yapılır. Böylece, LGS, öğrencilerin lise eğitimlerinde kendilerine en uygun olan okullara yerleştirilmelerini sağlamayı amaçlar.

LGS KAÇ KEZ GİREBİLİRİM?

Öğrenciler, LGS'ye her yıl bir kez girme hakkına sahiptirler. LGS, öğrencilerin 8. sınıf öğrencisi oldukları yılın Haziran ayında yapılır. Bu nedenle, öğrenciler yalnızca 8. sınıfta LGS'ye girebilirler.

LGS NASIL HAZIRLANILIR?

1.       Planlama yapın: LGS'ye hazırlanırken, planlı bir şekilde çalışmak önemlidir. Kendinize bir çalışma programı hazırlayın ve bu programa uymaya çalışın. Planınızda, çalışacağınız konuları, sınav tarihlerini ve sınav öncesi son bir hafta için yapacağınız tekrar çalışmalarını belirleyin.

2.       Düzenli çalışın: LGS'ye hazırlanırken düzenli bir şekilde çalışmak önemlidir. Her gün belirli bir saat çalışarak, konuları tekrar edin ve kendinizi sınayın. Çalışma programınıza uygun olarak çalışın ve çalışma zamanlarınızı verimli kullanın.

3.       Konuları öğrenin: LGS, genel olarak Türkçe, matematik, fen ve teknoloji, inkılap tarihi ve Atatürkçülük ve yabancı dil bölümlerinden oluşur. Bu konuları öğrenmek için ders kitaplarınızı okuyun, sorular çözün ve test çözümleri yapın.

4.       Soru çözümleri yapın: LGS'ye hazırlanırken, sınav formatını ve soru türlerini anlamak için geçmiş yıllarda çıkmış soruları çözmek önemlidir. Bu, sınavda karşılaşacağınız soruları anlamanıza ve cevaplama tekniklerini öğrenmenize yardımcı olur.

5.       Motivasyonunuzu yüksek tutun: LGS'ye hazırlanırken, motivasyonunuzu yüksek tutmak önemlidir. Kendinize hedefler belirleyin ve bu hedeflere ulaşmak için çalışın. Ayrıca, sınav öncesi son bir haftada, dinlenmeyi ve stresten uzak durmayı da unutmayın.

6.       Yabancı dil bölümüne özel hazırlanın: Yabancı dil bölümü, LGS'nin önemli bir parçasıdır. Bu nedenle, yabancı dil bölümüne özel hazırlık yapmak önemlidir. Yabancı dil bilginizi geliştirmek için İngilizce, Almanca veya Fransızca dersleri alabilir veya dil öğrenme uygulamaları kullanabilirsiniz.

7.       Düzenli aralıklarla tekrar yapın: LGS'ye hazırlanırken, öğrendiğiniz konuları düzenli aralıklarla tekrar edin. Bu, öğrendiklerinizi hatırlamanıza ve sınava daha iyi hazırlanmanıza yardımcı olur.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.