LGS sonuçları ne zaman açıklanacak 2023?

LGS sonuçları ne zaman açıklanacak 2023?
Milli Eğitim Bakanlığınca (MEB), ortaokul 8. sınıfta eğitim gören 1 milyon 246 bin 429 öğrenciye yönelik yapılan Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamındaki merkezi sınav tamamlandı.

Cansev Temuçin - İki oturumdan oluşan Liselere Geçiş Sistemi Sınavı 4 Haziran 2023 Pazar günü yapıldı. Sınavın tamamlanmasının ardından veliler ve öğrenciler LGS sonuçlarının ne zaman açıklanacağını merak etmeye başladı. İşte o sorunun yanıtı...

LGS sonuçları ne zaman açıklanacak?

Yapılan açıklamaya göre LGS sınav sonuçları, 26 Haziran 2023 Pazartesi günü açıklanacak. Sonuçlar Milli Eğitim Bakanlığı'nın www.meb.gov.tr internet adresinden ilan edilecek. Sınav sonuç belgeleri ise öğrencilere posta yoluyla gönderilmeyecek.

LGS cevap anahtarı yayınlandı mı?

Sınavdan çıkan öğrenciler, LGS cevap anahtarının da ne zaman yayınlanacağını araştırmaya başladı. Sınavın bitmesinin ardından LGS'deki soruların yanıtlarını içeren cevap anahtarının Milli Eğitim Bakanlığı'nın internet sitesinde gün içerisinde yayınlanması bekleniyor.

Sınav kitapçıkları dağıtılıyor mu?

Öte yandan, LGS'ye katılan öğrenciler, sınava girdikleri okullardan sınav kitapçıklarını alabilecek. Ancak adayların, sınavdan bir gün sonra soru kitapçıklarını almak için sınava girdikleri okula gitmeleri gerekiyor.

Öğrenciler, sınav kitapçıklarını yarın sınava girdikleri okullardan alabilecek. Bugün öğleden sonra, cevap anahtarının Bakanlığın internet sitesinde yayımlanması bekleniyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.