LGS ve YKS sınav konuları ne zaman açıklanacak?

LGS ve YKS sınav konuları ne zaman açıklanacak?
Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, "Liselere Geçiş Sistemi (LGS) ve Yükseköğretim Kurumları Sınavı'nda (YKS) hangi konulardan soru çıkacağını hafta başı açıklayacağız" dedi.

Milli Eğitim Bakanı Selçuk, uzaktan eğitimle ilgili soruları yanıtladı. 

Bakan Selçuk, 18 milyon öğrencinin internete aynı anda yüklenmesiyle sorun oluştuğunu, bunu çözmek için her sınıfa farklı saatler verdiklerini ve 1 milyona yakın çocuğun eş zamanlı online olabileceği altyapı kurulduğunu anlattı.

LGS Ve YKS sınav konuları ne zaman açıklanacak
LGS'nin zamanında yapılacağını ve herhangi bir ertelenmenin söz konusu olmadığını tekrarlayan Bakan Selçuk, "Biz sınavların zamanında yapılmasını prensip olarak doğru buluyoruz. Ama fiili bir durum oldu, zorunlu olarak ertelenme ihtiyacı doğdu, elbette biz de ulusal anlamdaki duruma bakarız. Depremden dolayı Elazığ ve Malatya'daki çocuklarımız daha erken sorun yaşadılar. O nedenle LGS'de sadece ilk dönemin konularını içerecek şekilde düzenlemek üzere bir çalışma yaptık. Hem YKS'de hem de LGS'de hangi konulardan soru çıkacağını hafta başında ilan edeceğiz" dedi.

LGS'ye bu yıl yaklaşık 500 bin fazla öğrencinin gireceğine ve bu durumun öğrenciler üzerinde stres oluşturduğuna vurgu yapan Selçuk, "Öğrencilerde şöyle bir stres oluştu. 'Geçen sene 140 bin öğrenci girmişti sınavlı okullara, bu sene daha büyük bir grup var, bizim şansımız azaldı' Hayır azalmadı. Geçen sene öğrencilerin yüzde 10'unu sınavlı okullara almıştık. Bu sene de öğrenci sayısı ne olursa olsun yine yüzde 10'unu alacağız. Dolayısıyla bir sorun yok" diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.