Mayıs 2018 ALES sınav sonuçları ne zaman açıklanacak? Geçerliliği kaç yıl olacak

Mayıs 2018 ALES sınav sonuçları ne zaman açıklanacak? Geçerliliği kaç yıl olacak
Binlerce adayın zor sorular karşısında ter döktüğü ALES sınav sonuçları ne zaman açıklanacak sorusunun cevabı merakla bekleniyordu. 11 gün önce gerçekleştirilen sınav sonrasnda gözlerini ÖSYM açıklamasına diken adaylar için geçerlilik süresi ve sonuçların açıklanma tarihi açıklandı. İşte detaylar...

ÖSYM takvimindeki en önemli ve kritik sınavlardan biri olan ALES için geri sayım başladı. Sonuçların açıklanmasını sabırsızlıkla beklediği sınav hakkında ÖSYM tarihi açıkladı.Kariyerini akademik eğitimlerini sürdürmek ve akademik kadrolara başvurmak şeklinde devam ettirmek isteyenler için hazırlaıdğımız haberimizde tüm detayları görüntüleyebiilirsiniz.
 

ALES sınav sonuçları ne zaman açıklanacak?

ÖSYM her yıl kendi internet sitesinde akademik bir takvim hazırlıyor ve bu tarihlerde gerçekleşmesi gereken planların günleri yer alıyor. Sınav takvimine göre ALES ile ilgili sonuçlar 7 Haziran Perşembe günü duyurulacak Sonuç bilgileri, Türkçe ve İngilizce olacaktır. Sonuçlarda, adayların sınavın bölümlerine ait doğru ve yanlış cevap sayıları, ALES puanları ve bu puanlara göre başarı sıraları yer alacaktır. ÖSYM, adaylara yönelik sınav sonuç belgelerinin doğrulanmasını sağlamak üzere “Sonuç Belgesi Kontrol Sistemi” işlemini hizmete sunmuştur. Bu amaçla kullanılmak üzere Sınav Sonuç Belgelerinin en alt kısmına, sistem tarafından rastgele üretilmiş bir “Sonuç Belgesi Kontrol Kodu” basılmaktadır.

ales

ÖSYM ALES sınav sonucu nasıl öğrenilir?

2017 Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı Sonbahar Dönemi (ALES 2017) sonuçlarını adaylar ÖSYM'nin (https://sonuc.osym.gov.tr) internet adresinden T.C. Kimlik Numaraları ve şifreleri ile öğrenebileceklerdir. Sınav Sonuç Belgesi basılmayacak ve adayların adreslerine gönderilmeyecektir.
 

ALES puanı kaç yıl geçerli?

Sınavın yapıldığı tarihten itibaren 5 yıl geçerliliği vardır. Başvurularınızda geçerlilik süresi içinde en yüksek ALES puanınızı kullanabilirsiniz.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.