MEB 20 bin sözleşmeli öğretmen alımı sözlü sınav yerleri açıklandı

MEB 20 bin sözleşmeli öğretmen alımı sözlü sınav yerleri açıklandı
Milli Eğitim Bakanlığı bünyesinde değerlendirilmek üzere alımı yapılacak 20 bin öğretmen için sözlü sınav yeri belli oldu. Peki sözleşmeli öğretmenlik sözlü sınavı ne zaman? İşte detaylar…

Mesleğini icra edebilmek adına öğretmen olmak isteyen adayların gözü kulağı Milli Eğitim Bakanlığı'nda. Bakanlığın duyuruları, haberleri ve tüm gelişmeleri internet sitesinden takip ediliyor. O konulardan biri de 20 bin sözleşmeli öğretmen alımı. Adaylar açıklanan sözlü sınav yerlerini öğrenmek için araştrma yapıyor. Peki sözleşmeli öğretmenlik sözlü sınavı ne zaman? İşte detaylar…

SÖZLEŞMELİ ÖĞRETMENLİK SÖZLÜ SINAV TARİHLERİ
Açıklanan başvuru takvimine göre, sözlü sınavlar 12-30 Haziran’da yapılacak ve sonuçlar 4 Temmuz’da ilan edilecek.

Sözlü sınav sonucunda 60 ve üzerinde puan alanlar başarılı sayılarak sözleşmeli öğretmenliğe atanmak üzere tercih yapma hakkını elde edecek. Bu adaylar, en fazla 20 eğitim kurumu için elektronik ortamda tercihte bulunabilecek.

Tercihler, aynı il veya farklı illerde bulunan eğitim kurumları arasından istenilen öncelikte yapılabilecek. Tercihler, herhangi bir il veya ilçe milli eğitim müdürlüğüne onaylatılacak.

SÖZLÜ SINAV İTİRAZLARI NE ZAMAN?
Sözlü sınav sonuçlarına ilişkin itirazlar, 8-10 Temmuz’da alınacak ve 16 Temmuz’da sonuçlandırılacak.

SÖZLEŞMELİ ÖĞRETMEN ATAMALARI NE ZAMAN YAPILACAK?
20 bin sözleşmeli öğretmen alımına ilişkin müracaatlar 2017-2018 KPSS sonuçlarına göre alınacak. Tercihlerin alınması ve atama işlemleri ile ilgili tarihler ise daha sonra Milli Eğitim Bakanlığı resmi internet sayfalarında duyurulacak.

SÖZLEŞMELİ ÖĞRETMENLİK BRANŞ DAĞILIMLARI NASIL OLACAK?
Kurumun yaptığı açıklamaya göre atamalarda branş dağılımları şu şekilde olacak; Sınıf Öğretmenliği (2 bin 11), İngilizce (bin 960), Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi (bin 922), Okul Öncesi (bin 599), İlköğretim Matematik (bin 448), Özel Eğitim (bin 410), Rehberlik (bin 120), Fen Bilimleri/Fen ve Teknoloji (bin 149), Türkçe (bin 149), Beden Eğitimi (781)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.