MEB 2021 LGS başvuru kılavuzunu yayımladı

MEB 2021 LGS başvuru kılavuzunu yayımladı
2020-2021 eğitim öğretim yılı sonunda sınavla öğrenci alacak ortaöğretim kurumlarına ilişkin merkezî sınav başvuru ve uygulama kılavuzu, "www.meb.gov.tr" internet adresinden açıklandı.

2020-2021 eğitim öğretim yılı sonunda sınavla öğrenci alacak ortaöğretim kurumlarına ilişkin merkezî sınav başvuru ve uygulama kılavuzu,  "" internet adresinden açıklandı.

LGS kapsamında 6 Haziran 2021'de uygulanacak merkezî sınavın başvuruları, 5-14 Nisan 2021 tarihleri arasında Bakanlık tarafından merkezî olarak gerçekleştirilecek. 

yapılan duyuruda, otomatik başvuru işleminin yurt içinde eğitim alan tüm 8'inci sınıf öğrencileri için gerçekleştirileceği, böylece ncilerin ve velilerin sınav başvurusu için fiziki bir başvuru yapmasına gerek kalmayacağı belirtildi. Başvurusu Bakanlık tarafından otomatik olarak yapılan öğrenciler, isterlerse sınava girmeyebilecek.

Ayrıca, fotoğraflı sınav giriş belgesinin 27 Mayıs 2021 tarihinden itibaren e-Okul Veli Bilgilendirme Sistemi üzerinden açıklanacağı, okul müdürlüklernin de i bu tarihten itibaren öğrencilerinin sınav giriş belgelerini alacağı ve mühürleyerek öğrencilere teslim edeceği duyuruldu.

Öte yandan açıklamada, 'LGS merkezî sınavında oturumlar, sınav süreleri, soru sayıları ve ders dağılımlarında herhangi bir değişiklik yapılmadı' denildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.