MEB takvimi açıklandı! Okullar ne zaman kapanıyor? 2023 Yaz tatili ne zaman başlıyor? İşte karne alma günü...

MEB takvimi açıklandı! Okullar ne zaman kapanıyor? 2023 Yaz tatili ne zaman başlıyor? İşte karne alma günü...
Mayıs ayının son günlerine girilirken 2023 yılında okulların hangi tarihte kapanacağı da araştırılmaya başlandı.

Fatma Müge Yücetürk - Okulların kapanmasına sayılı günler kala veliler ve öğrenciler, 2022-2023 eğitim-öğretim döneminin ne zaman tamamlanacağını araştırıyor. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından açıklanan takvime göre 2023 yılında okulların ne zaman yaz tatiline çıkacağı belli oldu. Peki öğrenciler ve veliler tarafından merakla beklenen ve araştırılan o tarih ne?

Deprem nedeniyle sömestr uzamıştı

Bilindiği gibi 6 Şubat Kahramanmaraş depremleri nedeniyle tüm yurtta okullara dört hafta ara verilmiş, deprem bölgesinde bu süre kademeli olarak artırılmıştı. Bu nedenle bu yıl okulların yaz tatilli tarihlerinin ileriye çekilip çekilmeyeceği merak ediliyordu. Ancak Milli Eğitim Bakanlığı, yaptığı bir açıklama ile okulların kapanış tarihlerinin aynı kaldığını açıklamıştı.

Yaz okulları geliyor

Bakanlık ayrıca, isteyen öğrenciler için yaz okullarının faaliyet göstereceğini de bildirmişti. Peki 2022-2023 eğitim-öğretim dönemi ne zaman sona eriyor? Öğrencilerin dört gözle beklediği yaz tatili 2023 yılında ne zaman başlıyor? 2023 yılında yeni öğretim dönemi hangi gün başlayacak? İşte tüm merak edilen soruların yanıtları…

İşte okulların kapanacağı tarih

2023 yılında ilk, orta ve lise düzeyindeki okullar 16 Haziran 2023 Cuma günü kapanacak. Karnelerini alan öğrenciler eylül ayına kadar dinlenme imkanı bulacak.

2023-2024 eğitim dönemi ne zaman başlayacak?

Üç ay sürecek yaz tatilinin bitmesinin ardından ise 2023-2024 eğitim ve öğretim yılı, 12 Eylül 2023 Pazartesi günü başlayacak, öğrenciler sınıflarına geri dönecek.

Yaz okulları ne zaman?

Öte yandan, Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, resmi ve özel örgün eğitim kurumlarında 4'üncü sınıftan 12'inci sınıf düzeyine kadar öğrenim gören istekli öğrenciler için 3 Temmuz-1 Eylül arasında sürecek yaz okulları açılacağını bildirmişti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.