Memur alımı ilanı sayfası! KPSS ile memur alan kurumlar listesi

Memur alımı ilanı sayfası! KPSS ile memur alan kurumlar listesi
Milyonlarca kişinin başarılı olabilmek için girdiği KPSS sınavında yüzbinlerce memur adayı çıkıyor. Devlet kurumlarında çalışabilmek için gayret gösteren memur adayları ilanları nereden ve nasıl görüntüleyebilir? İşte il il memur alımı sayfası...

Hayatlarını devlet himayesinde çalışarak idame ettirmek isteyen ve garanti iş olanağı faydalanmak amacında olan milyonlarca memur adayının bekleyişi sürüyor. KPSS Ön Lisans Sınavı sonuçlarının ardından girilen tercih döneminde adaylar iş imkanlarını araştırıyor. Bilindiği üzere sınavda sadece başarılı olmak yetmiyor. KPSS puanı ile memur alımı yapan kurumlar veya bakanlıklara ait iş ilanlarını da takip etmek gerekiyor. Devlet memuru iş ilanları nerede yayınlanıyor ve nasıl başvuru yapılıyor? Sorunun cevabı haberimizde.

Özel sektörün belirsizliği, işten çıkarılma ve yaşanan pek çok sorun sebebiyle devlet kadrolarına yerleşmek isteyen yüz binlerce adayın KPSS'ye girmesi gerekiyor. Büyük çaba harcanan ve uzun süre çalışılan bu sürecin ardından bir de iş bulmak için gayret göstermek adaylar için kritik önem taşıyor. Sözleşmeli personel alımı ilanları da önemli bir şekilde takip ediliyor. Devlet kurumlarına ait iş ilanları ilan.gov.tr üzerinden görüntülenmektedir. İşte kontenjanlar ve tüm detaylar...

basın ilan kurumu memur ilanı

Devletin sitesinde memur alımı ilanları
Türkiye'de devlet kurumlarının ilanları gazetelerden takip ediliyor. Ancak farklı ilanlar için bir çok gazeteyi takip etmek gerektiği için memur alımı ilanlarının tamamıyla ilgilenmek ne yazıkki mümkün olmayabiliyor. Resmi ilanları medya organlarına dağıtan Basın İlan Kurumu bu sorunu ortadan kaldıracak bir dizi yeniliklerle imza attı. BİK internet sitesinde tüm devlet kurumlarının ilanlarını ulaşılabilir hale getirdi. Böylece memur alımları, kamu kurum ve kuruluşlarının sözleşmeli personel alımları, üniversitelerin, belediyelerin, okulların memur ve personel alımlarına yer vermeye başladı. Tek sayfada kategorilendirilmiş şekilde ilanlara ulaşmak artık mümkün hale gelirken, memur olmak isteyenlerin işi de kolaylaşmış oldu.

Kurumların memur alımı kontenjanları
Her KPSS sonucunun açıklanmasının ardından adayların ilanlara ulaşımını kolaylaştıran bu yeniliğe yakından gözatalım. Öncelikle Basın İlan Kurumu'nun ilanları yayınladığı ilan.gov.tr adresinin her gün yeni ilanlarla güncellendiğini belirtelim. İcra takibi, duyuru gibi ilanların yanı sıra 2018 memur ve sözleşmeli perosonel alımıyla ilgili ilanlar arasında cazip olanları siteden takip etmek mümkün. Kullanıcılar kaç ilan olduğu, ilanarın sıralaması, il seçimi gibi seçeneklerle memur alımıyla ilgili duyurulara anında ulaşabiliyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.