MSÜ sınav sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sonuç ekranı giriş

MSÜ sınav sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sonuç ekranı giriş
Milli Savunma Üniversiteis (MSÜ) sınav sonuçları için saatler sayılıyor. 7 Nisan'da gerçekleştirilen sınava binlerce aday katılmış ve zor sorular karşısında ter dökmüştü. Şimdi ise ÖSYM'nin açıklaması bekleniyor. Peki 2019 MSÜ sonuçları saat kaçta ilan edilecek?

ÖSYM tarafından Milli Savunma Üniversitesi Askeri Öğrenci aday belirleme sınavı sonuçları öğrenilmek isteniyor ve çok sayıda kişi tarafından araştırılıyor. Adaylar büyük bir sabırsızlık ve heyecanla sonuçların açıklanması bekleniyor. Adaylar MSÜ sınav sonuç ekranı üzerinden puanlarını ve durumlarını kontrol edebilecek.
 


MSÜ SINAV SONUÇLARI SAAT KAÇTA AÇIKLANACAK?

ÖSYM sınav takvimine göre MSÜ sınav sonuçları bugün açıklanacak. Sınav sonuçlarının açıklanacağı saat ile ilgili resmi bir açıklama yapılmadı. Adaylar MSÜ sınav sonuçlarını; T.C. Kimlik Numarası ve şifreleri ile ÖSYM’nin https://sonuc.osym.gov.tr internet adresinden ve mobil uygulamalarından öğrenebileceklerdir.


2. SEÇİM AŞAMALARI TERCİH İŞLEMLERİ NASIL YAPILACAK?

2019 MSÜ sınav sonuçları açıklandıktan sonra adaylar öncelik sırasına göre okul tercihlerini ve ikinci seçim aşamalarına katılacakları tarihleri  https://personeltemin.msb.gov.tr adresinden belirleyebileceklerdir. 2019-MSÜ’ye katılan adayların Harp Okulları ve Astsubay Meslek Yüksekokulları tercihlerini 29 Nisan 2019 - 17 Mayıs 2019 tarihleri arasında https://personeltemin.msb.gov.tr internet adresine girerek yapmaları gerekmektedir. Belirtilen süre içerisinde internet sitesi üzerinden tercihini yapmayan adaylar, 2’nci Seçim Aşamalarına çağrılmayacaktır.

Adaylar Harp Okulları için;
- Kara Harp Okulu (KHO),
- Deniz Harp Okulu (DHO),
- Hava Harp Okulu (HHO),
- Sahil Güvenlik (Deniz Harp Okulunda eğitim alacaktır.)

Astsubay Meslek Yüksekokulları için;
- Kara Astsubay Meslek Yüksekokulu (Kara Asb.MYO),
- Deniz Astsubay Meslek Yüksekokulu (Deniz Asb.MYO),
- Hava Astsubay Meslek Yüksekokulu (Hava Asb.MYO),
- Sahil Güvenlik (Deniz Astsubay Meslek Yüksekokulunda eğitim görecektir.)
- Bando Astsubay Meslek Yüksekokulu (Bando Asb.MYO),

tercihi yapabilecektir. Yerleştirme işlemlerinde Harp Okulları ve Astsubay Meslek Yüksekokulları kendi içinde ayrı ayrı değerlendirmeye alınacaktır. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.