Nihat Hatipoğlu Resmi Gazete kararıyla rektör oldu

Nihat Hatipoğlu Resmi Gazete kararıyla rektör oldu
Ekranların en çok izlenen ilahiyatçılarından biri olarak gösterilen Nihat Hatipoğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın atadığı 6 rektörden biri oldu. Prof. Dr. Nihat Hatipoğlu Gaziantep İslam Bilim ve Teknoloji Üniversitesi Rektörlüğüne atandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla bugün 6 üniversiteye rektör atandı. Söz konusu isimler arasında en çok dikkat çeken isim ise Prof. Dr. Nihat Hatipoğlu oldu. Yıllardır ekranlarda Ramazan programları yapan ve birçok dini yayın gerçekleştiren ünlü profesörün rektör olarak atanması sonrası herkes Nihat Hatipoğlu kimdir? sorusunu da sormaya başladı.

Nihat Hatipoğlu kimdir?
Nihat Hatipoğlu, 11 Mayıs 1955 tarihinde Diyarbakır’da dünyaya gelmiştir. İlkokulu Siirt ve Malatya’da tamamlayan Hatipoğlu, 1975 senesinde Uşak İmam Hatip Lisesi’ni bitirdi. 1981 senesinde ise Ankara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’ni bitirdi.

Aynı fakültede Hadis Ana Bilim dalında “Kur’an-ı Kerim’in Anlaşılmasında Hadislerin Rolü” isimli çalışmasıyla doktor, 2000 senesinde de doçent oldu.  2012 senesinde de profesör olan Nihat Hatipoğlu, şu anda Dicle Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Hadis Ana bilim dalı Öğretim Üyesi olarak görev yapmaktadır.

Arapça eğitimi için 1985-1987 yılları arasında Mısır’da bulundu. İmam-Hatip, Kur’an Kursları Müdürlüğü görevini üstlendi. Şu anda Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu Uzmanı olarak görev almaktadır.

Nihat Hatipoğlu'nun ilk Tv programı Kanal A’da yayınlandı..

2005-2010 seneleri arasında Ramazan ayı süresince Star TV’de İftar ve Sahur programlarını sundu.

Nihat Hatipoğlu evli ve 3 çocuk babasıdır. 

Bazı Eserleri:

İnsanlığın Geleceği ve İslam, 1988
Fitneler, 1997
Saadet Asrından Damlalar, 2008
O'nu Nasıl Sevdiler, 2010
Büyüklerin Duaları, 2011-Hz. Peygamber ile Kur’an’ı Doğru Anlamak, 2015

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.