Öğrenciler merak ediyor! KTÜ'de eğitim ne zaman başlayacak?

Öğrenciler merak ediyor! KTÜ'de eğitim ne zaman başlayacak?
YKS tercih sonuçlarının açıklanmasının ardından Karadeniz Teknik Üniversitesi'ni kazanan öğrenciler okulda eğitimin ne zaman başlayacağını araştırmaya başladı. Mevcut öğrencilerin de sürekli olarak sorgulama gerçekleştirdiği tarihlerle ilgili olarak KTÜ Rektörlüğü'nden açıklama geldi.

YKS  tercih sonuçlarının açıklanmasının ardından Karadeniz Teknik Üniversitesi'ni kazanan öğrenciler okulda eğitimin ne zaman başlayacağını araştırmaya başladı. Mevcut öğrencilerin de sürekli olarak sorgulama gerçekleştirdiği tarihlerle ilgili olarak KTÜ Rektörlüğü'nden açıklama geldi.

KTÜ'nün web sitesinden yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı: "Değerli Öğrencilerimiz, Yükseköğretim Kurulu’nun 13.08.2020 tarihli açıklamasında, Üniversitelerin eğitim öğretim takvimlerini 1 Ekim 2020 tarihi sonrasında başlayacak şekilde planlamaları istenmiştir. Bunun yanı sıra “kampüslerdeki öğrencilerin seyreltilmesi, hareketliliğin azaltılması” da önemli olduğu bunun için üniversitelere karar alma süreçlerinde geniş imkan tanındığı ifade edilmiş, böylece üniversitelerin fakülte ve program bazında farklı uygulamalar yapabilmeleri mümkün hale getirilmiştir. Söz konusu açıklamada, Covid-19 salgınının bölgesel ve yerel seyrine göre farklı programlar için yapılacak olan uygulamalara yönelik hususlarda üniversitelerin ilgili kurullarının karar vereceği belirtilmiştir. Bu kapsamda 2020-2021 Eğitim-Öğretim Yılı Güz Dönemi için uzaktan eğitim de dahil her türlü seçenek üzerinde gerekli çalışmalar ve hazırlıklar yapılmaktadır. Bu süreçte siz değerli öğrencilerimizin ve tüm çalışanlarımızın sağlığını öncelikli olarak dikkate alan, öğrenci merkezli bir anlayışla, eğitim-öğretim sürecini planlayarak Eylül ayının ilk yarısında hazırlıklarımızı tamamlamayı hedeflemekteyiz.  

Süreç dinamik bir özellik arz etmekte olup gelişen ve değişen koşullara göre planlamalar da değişebilmektedir. Bu nedenle sadece resmi web sayfamızda ve sosyal medya hesaplarımızda yapılan açıklamaları dikkate almanızı önemle rica eder, sağlıklı günler dileriz. 

KTÜ Rektörlüğü."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.