Öğrenciler ve veliler dikkat! Okulların ara tatil dönemi açıklandı

Öğrenciler ve veliler dikkat! Okulların ara tatil dönemi açıklandı
Milli eğitim bakanlığı öğrencilerin ara tatil dönemini açıkladı. Öğrenciler 17-21 Nisan tarihleri arasında ara tatile girecek. Öğrenciler bu dönemi nasıl değerlendirmeli, ebeveynleri ile nasıl vakit geçirmeli?

Yarıyıl tatilinin gelmesiyle bir dönemi daha bitiren öğrenciler için tatil vakti. Öğrencilerin bu süreç içerisinde dinlenme, çeşitli aktiviteler ve gerekli pekiştirmeler ile okula tekrar hazırlık yapabilirler.

Dinlenme dönemi olarakta niteleyebileceğimiz bu tatilde öğrencilerin ebeveynleri ile çeşitli aktiviteler yapması aralarındaki bağı olumlu bir noktaya taşıyabilir.

İLKOKUL ÖGRENCİLERİ TATİLİ NASIL GECİRMELİ?

İlkokul öğrencileri atıldıkları bu eğitim sürecinde oldukça yorulacaklardır ve tatil onlara çok iyi gelecektir. Eğitimin önemli bir aşaması olan ilkokul, gerek verilen ödevler gerekse okunulan kitaplarla öğrencilere çok şey katacaktır.

Ebeveynlerin bu konuda öğrencileri çok sıkı olmayacak şekilde tatilde çalışmalarına devam etmeye yönlendirmelidir.

ORTAOKUL ÖĞRENCİLERİ TATİLİ NASIL GEÇİRMELİ?

Bu dönemdeki öğrencilerin artık daha eksiklerini kapatmaya odaklı sınava hazırlık şeklinde bir program düzenlenmesi önerilebilir. Önerilen bu programda öğrencinin kendi “fiziksel ve mental” ihtiyaçları göz önünde bulundurulmalıdır.

LİSE ÖĞRENCİLERİ TATİLİ NASIL GEÇİRMELİ?

Lise dönemi artık birçok şeyin geride  bırakıldığı ve geçirilen bu öğrencilik hayatının en kaliteli, eğlenceli dönemleridir. Bu dönemdeki öğrencilerin girecekleri üniversitesi sınavı için çalışmaya başlamaları ve temellerini oturtmaları için büyük bir fırsat. Eksiklerini tamamlamalarının yanında tabii ki eğlenmeye vakit ayırabilir bunun yanında kendilerini geliştirebilirler.

ARA TATİL HEM ÇOCUKLAR, HEM DE EBEVEYNLER AÇISINDAN VERİMLİ GEÇİRİLMESİ İÇİN GÜZEL BİR FIRSAT!

Öğrencilerin tatilde ebeveynleri ile geçirdiği sürede okuldan uzaklaşıp kafa dinlemeleri önemli bir detaydır. Ebeveynler, çocukları ile daha verimli, kaliteli ve eğlenceleri zamanlar geçirebilirler. Özellikle sınav döneminde olan öğrenciye empati kurarak ve sabırlı davranarak çocuklarına aralarındaki bağı olumlu yönde etkileyebilirler.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.