Okulda cuma namazı kıldılar!

Okulda cuma namazı kıldılar!
Kocasinan Şehit Samet Kırbaş Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde cuma namazı okulda kılınmaya başlandı. İnternet sitesinde, “Öğrencilerimizin güvenliğini de düşünerek namazı okulda kılmaya başladık” denildi.

İSTANBUL Bahçelievler’de Kocasinan Şehit Samet Kırbaş Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin internet sitesinde dikkat çeken bir duyuru yer aldı. ‘Cuma namazlarımızı okulumuzda kılıyoruz’ başlığıyla yapılan duyuruda, “06.11.2017 tarihinden itibaren öğrencilerimizin güvenliğini de düşünerek cuma namazlarımızı okulumuzda kılmaya başladık” ifadesine yer verildi. Okulun spor salonunda yetişkinlerin ve öğrencilerin namaz kıldıklarına dair fotoğraflar da paylaşıldı.

OKULDA CUMA NAMAZI

İMAM, DİN ÖĞRETMENİ
Lise müdürü Mehmet Etik, Hürriyet’e şu bilgileri verdi:

“Okulumuzun internet sitesinde haber yer alıyor. Öğrencileri okul dışına çıkarmamız yasak. Okulda din kültürü öğretmenlerimiz var. Başbakanlık Genelgesi’ne göre bunu yapıyoruz. Ders saatleri dışında, öğlen arasında öğrenciler ve öğretmenlerin katılımıyla cuma namazı kılınıyor."

OKULDA CUMA NAMAZI

Bahçelievler İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nden bir yetkili ise şunları söyledi:
“Okullarda öğrenci ve öğretmenlerin talepleri doğrultusunda ibadet yeri oluşturulabiliyor. Bu konuda Başbakanlık Genelgesi bulunuyor. Öğrencilerin ve öğretmenlerin talepleri yerine getirilmiş. Spor salonunun mescide çevrilmesi söz konusu değil. Okulda atölyeler kısmında mescit vardı. Orası yıkılıp yeniden yapıldığı için spor salonu geçici olarak öğrenciler tarafından kullanılmış. Öğlen arasında, beden dersinin olmadığı bir saatte öğrenciler ibadet ihtiyacını geçici olarak orada gidermeye çalışmış.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum