Okullar ne zaman kapanacak ve açılacak - 15 günlük tatilin tarihleri

Okullar ne zaman kapanacak ve açılacak - 15 günlük tatilin tarihleri
'Okullar ne zaman kapanıyor ve ilk dönem bitiyor' sorusu bugünlerde binlerce arama alıyor. Milyonlarca öğrenci, veli ve öğretmenin merak ettiği yarıyıl tatline ne zaman olduğu konusundaki detaylar belli oldu. Peki okullar ne zaman tatil olacak ve iknci dönem ne zaman başlayacka.

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), resmi internet sitesi üzerinden geçtiğimiz aylarda 2017-2018 eğitim öğretim yılı çalışma takvimini paylaşmıştı. Yayınlanan takvimde öğrencilerin ve velilerin merakla araştırdığı 15 tatil tarihi (yarıyıl tatili tarihi) de yer alıyor.

MEB çalışma takviminde yer alan bilgiye göre, öğrenciler arasında 15 tatil olarak bilinen yarıyıl tatili, 19 Ocak 2018 Cuma günü karnelerin alınmasının ardından başlayacak. Karnelerin dağıtılmasının ardından başlayacak olan yarıyıl tatilinde milyonlarca öğrenci 15 günlük tatil yapacak ve ikinci kanaat dönemi öncesinde dinlenecek.

Milyonlarca öğrencinin yeniden okula döneceği ikinci kanaat dönemi ise 5 Şubat 2018 Pazartesi günü okulların açılmasıyla başlayacak. Böylece milyonlarca öğrenci, yaklaşık 4 ay sürecek olan ikinci kanat dönemine başlayacak ve sınıfını en iyi dereceyle geçmek için çabalayacak.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.