Okullar ne zaman kapanıyor? Sömestr tatili ne zaman?

Okullar ne zaman kapanıyor? Sömestr tatili ne zaman?
Dün başlayan eğitim öğretim yılı sonrasında öğrenciler, veliler ve öğretmenler ilk dönemin bitiş tarihini, sömestr günlerini ve okulların ne zaman kapanacağı kousunda araştırmalarda bulunuyor. MEB takviminde yer alan bilgilere göre sömestr ne zaman? 15 tatil ne zaman başlayacak?

Milyonların yoğun bir maratona başladığı dünün ardından şimdi de ilk dönemin ne zaman biteceği konusunda araştırmalar için çalışmalar var. Dört ay civarında sürecek olan süreçte hem dersler hem de sınavlar derken yoğun bir tempo geçirecek olan öğrenciler, veliler ve öğretmenler sömestr tatilinin ne zaman başlayacağını ve biteceğini öğrenmek amacıyla arama motorlarını kullanıyor.

Milli Eğitim Bakanlığı'nın yayınladığı bilgilere göre; 2018-2019 eğitim öğretim yılı birinci kanaat dönemi 17 Eylül 2018 Pazartesi başladı. 2018-2019 eğitim öğretim yılı birinci dönemi 18 Ocak 2019 Cuma günü sona erecek ve öğrenciler karnelerini alarak sömestr tatiline başlayacak. Yarıyıl tatili, 21 Ocak 2019 - 1 Şubat 2019 tarihlerinde yapılacak. İkinci kanaat dönemi ise 4 Şubat 2019 Pazartesi başlayıp 14 Haziran 2019 Cuma sona erecek.

okul ne zaman bitecek

EMNİYET'TEN OKUL SERVİSİ UYARISI

Emniyet Genel Müdürlüğünün Twitter hesabından paylaşılan videoda, "Başarılı bir gelecek güvenlikle başlar. Önceliğimiz güvenliğiniz. 2018-2019 eğitim öğretim yılında tüm öğrencilerimize başarılar dileriz." mesajı yer aldı.

Öğrencilere okul servisi kullanırken dikkat etmeleri gereken konuların hatırlatıldığı videoda, araç hareket halindeyken emniyet kemerinin takılı bulundurulması gerektiği belirtildi. Videoda diğer uyarılar ise şöyle sıralandı:

"Araç tamamen duruncaya kadar emniyet kemerinizi açmayınız ve yerinizden kalkmayınız. Araç tam olarak durmadan araca binmeye çalışmayınız. Araca binmek için koşmayınız. Araç durmuş olsa bile hostesinizden izin almadan inmeyiniz. Araç hareket halindeyken yerinizi değiştirmeyiniz."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.