Okullarda sınıf tekrarı geri geliyor!

Okullarda sınıf tekrarı geri geliyor!
Yeni dönemde lise devam sistemini uygulayacaklarını söyleyen Tekin, okuldan kaçan öğrenciler için affın da kaldırılacağını söyledi.

Basın mensupları ile bir araya gelen Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, çok önemli açıklamalarda bulundu. Öğretmenlerin bakanlığa getirdikleri sorunların giderilmesi için yaptıkları iyileştirilmiş çalışmaları anlatan Tekin, yeni dönemde liselerde sınıf tekrarı uygulayacaklarını, okul tatilinin yasaklanması kararını kaldırdıklarını söyledi.

sinif.jpg

Liselerde sınıf tekrarı geri geliyor

Sınıf tekrarının liselere geri getirildiğini açıklayan Tekin, devamsızlık konusunda da öğrencileri üzecek haberi verdi. Yusuf Tekin, öğrencilerin önümüzdeki yıl af veya benzeri beklentilere girmemeleri gerektiğini dile getirdi. Bu açıklamanın ardından açık öğretim konusunda da açıklamalar yapan Tekin, oldukça önemli açıklamalar yaptı. Buna göre artık açık liseye geçmek çok daha zor bir hâle gelecek. Örgün eğitimde bir gencin açık liseye devam etmesinin doğru olmadığını savunan Bakan, bu konuya ilişkin önlem alacaklarını ifade etti.

Açık liseye geçmek zorlaşıyor

Son zamanlarda gençlerin üniversite sınavlarına çalışmayı kolaylaştırmak için liseleri açmayı tercih ettiklerini görüyoruz. Ayrıca birçok genç işçimiz çalıştıkları saatlerden dolayı lisede eğitimlerine devam etmek zorunda kalmaktadır.

Bu kararın ardından sosyal ağ ikiye bölündü. Birçok kişi bu kararların doğru olduğunu savunsa da, bazılarının kafası karışmış durumda. Ayrıca açık okullarla ilgili farklı görüşler de bulunmaktadır.

İlgili Haberler

Kaynak:Berrin Ozan Yeşiltepe

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.