Ortak paydada buluşmamız şart

Ortak paydada buluşmamız şart
ÇYDD Küçükçekmece Şube Başkanlığı, 20'nci yılını kutladı. Düzenlenen yemekte konuşan ÇYDD Genel Başkanı Aysel Çelikel, 24 Haziran seçimlerine dikkat çekerek “Atatürk cumhuriyetini tekrar kurlanın tek yolu seçimlerde birlik beraberlik içinde olup, oy kullanmaktır. Elmanın sapı, üzümün çöpünü geçtik artık. Ayrışma gibi bir lüksümüz yok” ifadesini kullandı.

Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD) Küçükçekmece Şubesi 20'nci yılını bir dizi etkinlikle kutladı. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı haftasında başlayan kutlamalar kapsamında bir de yemek düzenlendi.
Prof. Dr. Ayşe Yüksel, Dr. Mehmet Ali Önel, Eczacı Ender Lüleburgaz, Doç. Dr. Ayşe Emel Çölgeçen (Önal), Uzm. Hemşire Hatice Erdoğan, Eczacı Gülnihal Yuvacan'ın kurduğu şubenin 20'nci yılı kutlaması dolayısıyla Menekşe Sahili'ndeki Chamada Restoran'da düzenlenen yemeğe katılım yoğun oldu.

Moralimizi bozmayacağız
Türkan Saylan tarafından kurulan ÇYDD'nin Türkiye'nin umut ışığı olduğunu söyleyen Küçükçekmece Şube Başkanı Ender Lüleburgaz yaptığı açılış konuşmasında “Ulu Önder Atatürk'ün yolunda Türkan hocamızın ışığıyla yürümeye devam ediyoruz. Çok da güzel ve umutlu günlerden geçmediğimizi biliyoruz. Ancak biz moralimizi bozmadan, umudumuzu yitirmeden bu yolda yürümeye devam edeceğiz” dedi. Lüleburgaz, “Şubemizin 20. kuruluş yılı yemeğinde aramızda bulunarak bizleri onurlandıran başta Genel Başkanımız Prof. Dr. Aysel Çelikel olmak üzere Genel Merkez Yönetim Kurulu Üyeleri, Şube Başkanlarımız, siyasi parti temsilcileri, Yazar Neşe Doster, sanatçımız Ekrem Ataer olmak üzere değerli üyelerimiz ve gönüllülerimize, tüm Çağdaş Yaşam dostlarına gönül dolusu teşekkürler ederiz” dedi.

Hoşgörülü olalım
Daha sonra kürsüye gelen ÇYDD Genel Başkanı Aysel Çelikel, “Hayatımın son 20 Çağdaş Yaşam  Destekleme Derneği'ne ve gençlerin eğitime katkısına harcadım. Ve cumhuriyete kanat geren kadınların başında geldim. Bizim Küçükçekmece şubemiz gönül birliğiyle, umutla, heyecanla, gençlerimizin eğitimine katkıda bulunmak için büyük çaba harcadı. Bu çabanın sonunda özgür düşünceli, demokrat, ne istediğini bilen bireyler yetiştirmeyi başardı. İşte bu bireyler cumhuriyeti ayakta tutacak kişiler olacak. Gençlere verdiğimiz emek hiçbir zaman boşa gitmez. Her zaman yerini bulur. Ve ben diyorum ki her zaman gençlerimize karşı hoşgörülü olalım, onlara sevgi ve saygı göstermekte tereddüt etmeyelim” ifadelerini kullandı. 

Ayrışma lüksümüz yok
24 Haziran seçimlerine de değinen Çelikel, “Son 15 senede Türkiye Cumhuriyeti'nin bütün kurumları yara aldı. Kimisi kaldırıldı. Eğitim başta olmak üzere bütün değerlerimiz hırpalandı, yozlaştırılmaya çalışıldı. Söyleyeceğim bir nokta var; çok fazla ayrışmış olmamızın acısını ben yüreğimde duyuyorum. Hepimiz yüreklerimizde duyuyoruz. Herkes kendi düşüncesi, inancı, varlığıyla Türkiye Cumhuriyeti'nin bir bireyidir ve eşit haklara sahiptir. Büyük Atatürk'ün bize bahşetmiş olduğu bu büyük olanağı kaldırdılar. Bir ortak paydada birleşme olanağımızı kaybettik. Farklı düşüncedeki insanlar aynı apartmanda yaşamak bile istemiyorlar. Bu tablo içerisinde tekrar birlikteliğimizi kurmanın ne kadar zor olduğunu biliyoruz. Önümüzdeki seçimlerde böyle bir ayrımı nazara almadan, mutlak surette ortay paydada birleştiğimiz noktada tekrar cumhuriyetimizi kurmak için çaba gösterelim. Ayrım gibi bir lüksümüz yok. Atatürk cumhuriyetini, demokratik bir ülkeyi kurmanın tek yolu seçimlerde birlik beraberlik içinde olup, oy kullanmaktır. Elmanın sapı, üzümün çöpünü geçtik artık. Bizi kurtaracak ortak payda ne ise orada birleşeceğiz” ifadesini kullandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.