ÖSYM Sayıştay Eleme sınavı başvurusu nasıl yapılır? Sınav ücreti

ÖSYM Sayıştay Eleme sınavı başvurusu nasıl yapılır? Sınav ücreti
ÖSYM takviminde yer alan ve kurum tarafından düzenlenecek olan 2019-Sayıştay Eleme Sınavı hakkında duyuru yapıldı. Sayıştay Başkanlığı Sayıştay Denetçi Yardımcısı Adaylığı Eleme Sınavı başvuru tarihi ve harç ücretleri açıklandı. İşte detaylar...

Binlerce adayın merakla beklediği Sayıştay Eleme Sınavı ile ilgili son dakika paylaşımı yapıldı. ÖSYM internet sitesinde yer alan duyuruya göre Sayıştay Başkanlığı Sayıştay Denetçi Yardımcısı Adaylığı Eleme Sınavı başvuru tarihi açıklandı. Buna göre sınava katılım gösterecek adaylar için son gün 15 Ocak olarak belirlendi.

SAYIŞTAY ELEME SINAV BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?
Sınava başvurular, elektronik ortamda ÖSYM başvuru merkezleri aracılığıyla veya bireysel olarak internet aracılığıyla (ÖSYM’nin https://ais.osym.gov.tr internet adresinden) alınacaktır.

ÖSYM Başvuru Merkezlerinin adresi ÖSYM’nin internet sayfasında yer alacaktır. ÖSYM Başvuru Merkezleri başvuruları, resmi iş gününde ve resmi iş saatleri arasında alacaklardır.

ÖSYM’nin Aday İşlemleri Sisteminde geçerli bir fotoğrafı (*) bulunmayan ve/veya eğitim bilgilerindedeğişiklik olan adaylar  başvurularını ÖSYM Başvuru Merkezlerinden yapacaklardır. ÖSYM’nin Aday İşlemleri Sisteminde geçerli bir fotoğrafı (*) ve eğitim bilgisi bulunan adaylar ise başvurularını, bireysel olarak internet aracılığıyla (ÖSYM’nin https://ais.osym.gov.tr internet adresinden T.C. Kimlik Numaraları ve aday şifreleri ile) veya diledikleri bir Başvuru Merkezinden yapacaklardır. Posta yoluyla başvuru alınmayacaktır.

Sayıştay Başkanlığı Sayıştay Denetçi Yardımcısı Adaylığı Eleme Sınavı Başvuru Ücreti Kaç Lira?

BAŞVURU SÜRESİ : 8-15 Ocak 2019 (Ücret ödeme için son gün, 16 Ocak 2019)

ELEME SINAVI TARİHİ : 23 Şubat 2019

SINAV SAATİ VE SÜRESİ : 10.15, 90 dakika

SINAV ÜCRETİ : 246,00 TL

BAŞVURU HİZMETİ ÜCRETİ : 10,00 TL

GEÇ BAŞVURU GÜNÜ : 23 Ocak 2019 (Sınav ücreti aynı gün ödenir.)

GEÇ BAŞVURU SINAV ÜCRETİ : 369,00 TL 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.