ÖSYM YKS 2023 sıkça sorulan sorular listesi

ÖSYM YKS 2023 sıkça sorulan sorular listesi
YKS başvuruları 8-23 Mart'ta alınacak. YKS tarihinin açıklanmasının ardından ÖSYM, sıklıkla sorulan soruları da yayımladı. 

ÖSYM (Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi) milyonlarca öğrencinin beklediği YKS tarihini açıkladı. Bununla birlikte YKS başvuru tarihleri de belli oldu. Başvurular AİS ÖSYM üzerinden veya ÖSYM başvuru merkezlerinden alınacak. Sınavda sıklıkla çıkan soruların listesinin de yayınlanmasıyla konuya ilişkin araştırmalar hız kazandı. İşte ÖSYM YKS 2023 sıkça sorulan sorular listesi...

YKS BAŞVURULARI NE ZAMAN?

YKS başvuruları 8-23 Mart tarihlerinde alınacak. Başvurular online olarak ya da ÖSYM başvuru merkezlerinden gerçekleştirilebilir. Sınav başvuru ücreti, sınavın oturumu seçildikten sonra 'ödemeler' kısmından kredi ya da banka kartı ile ödenebilecek. Ödemeler 8-24 Mart arasında gerçekleştirilebilecek.

TYT (Temel Yeterlilik Testi ), AYT (Alan Yeterlilik Testleri) ve YDT (Yabancı Dil Testi) olmak üzere  oturumdan oluşan YKS'de ilk oturum olan TYT zorunlu tutulacak. 

TYT'de Türkçe Testi, Sosyal Bilimler testi, Temel Matematik testi ve Fen Bilimleri testi; AYT'de Türk Dili ve Edebiyatı-Sosyal Bilimler-1 testi, Sosyal Bilimler-2 testi, Matematik testi ve Fen Bilimleri testi; YDT'de ise Almanca, Arapça, Fransızca, İngilizce ve Rusça testlerinden sorular sorulacak.

AYT, TYT, YDT NE ZAMAN?

TYT 17 Haziran'da gerçekleştirilecek ve 165 dakika sürecek. 18 Haziran'da yapılacak AYT 180 dakika, 18 Haziran'da yapılacak YST ise 120 dakika sürecek.

SINAV GİRİŞ BELGESİ NASIL ALINIR?

YKS giriş belgesi ÖSYM üzerinden alınacak. Sisteme T.C. kimlik numaraları ve şifre ile giriş yapılacak.

DEPREMZEDELERDEN BAŞVURU ÜCRETİ ALINMAYACAK

6 Şubat'ta meydana gelen depremde afet bölgesi ilan edilen Adana, Adıyaman, Diyarbakır, Elazığ, Gaziantep, Hatay, Kahramanmaraş, Kilis, Malatya, Osmaniye, Şanlıurfa ve Sivas-Gürün'de ikamet eden veya bu il/ilçelerde ortaöğretim son sınıfta öğrenim gören adaylardan, sınav ve başvuru hizmeti ücreti alınmayacak.

Sınavda 'Sıkça Sorulan Sorular'a ÖSYM'nin "http://www.osym.gov.tr" adresinden ulaşılabilecek.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.