ÖSYM’den KPSS ve YKS’ye Girecek Adaylara Uyarı! Sınav Parası Alınmayacak

ÖSYM’den KPSS ve YKS’ye Girecek Adaylara Uyarı! Sınav Parası Alınmayacak
ÖSYM, binlerce adayın beklediği 2023 ÖSYM sınav takvimini yayınladı. ÖSYM Başkanı Ersoy bazı adaylardan sınav ücretini almayacaklarını duyurdu. İşte detaylar...

ÖSYM, milyonlarca adayın beklediği KPSS ve YKS tarihini açıkladı. Başvuru kılavuzunun yayınlanmasıyla sınav ücreti, tarihi gibi birçok detaylar belli oldu. ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Bayram Ali Ersoy depremzede öğrencilerden sınav alınmayacağına ilişkin, "Deprem sebebiyle afet bölgesi olarak ilan edilen 11 il ve bir ilçemizde ikamet eden, buralardan deprem sonrası başka il ve ilçelere göç eden tüm adaylarımızdan sınav ve başvuru ücreti alınmayacak." ifadelerini kullandı. İşte detaylar...

2023 YKS NE ZAMAN?

2023 YKS kılavuzu ÖSYM'nin internet sitesinde yer aldı. AYT, TYT ve YDT sınavlarını kapsayan YKS oturumu 17-18 Haziran 2023 tarihlerinde yapılacak. Başvurular 23 Mart'a kadar ÖSYM'nin başvuru merkezlerinden veya AİS ÖSYM üzerinden alınacak.

2023 YKS SINAV ÜCRETİ NE KADAR?

YKS için öğrenciler bu sene de 115 TL ödeme yapacak. Geç başvuru tarihi ise 27 Mart - 3 Nisan olarak belirlendi.

ÖSYM Başkanı Ersoy, 6 Şubat depremi nedeniyle afet bölgesi ilan edilen kentlerde ikametgahı bulunan adaylardan sınav ücretinin alınmayacağını duyurdu. 

Adres ili veya okulunun bulunduğu il 6 Şubat 2023 tarihinde meydana gelen Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen ve afet bölgesi ilan edilen Adana, Adıyaman, Diyarbakır, Elazığ, Gaziantep, Hatay, Kahramanmaraş, Kilis, Malatya, Osmaniye, Şanlıurfa, Sivas-Gürün olan adaylardan sınav ve başvuru hizmeti ücreti alınmayacak.

DEPREMZEDELER YKS'YE NEREDE GİRECEK?

ÖSYM tarafından yayımlanan 2023 YKS kılavuzuna göre, depremin meydana geldiği Hatay, Adıyaman, Kahramanmaraş ve Malatya illerinde YKS yapılmayacak. Adaylar, tercih ettikleri illerde sınava girecek.

2023 YKS SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

2023 YKS sonuçları, 20 Temmuz 2023 tarihinde belli olacak.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.