Özel kolejler

Özel kolejler
Okullar kapandı herkes 3 aylık yaz tatilinde genelde spor yapan öğrenciler çok başarılı bu da almış oldukları disiplin ve çalışmanın neticesi olarak görüyorum. Buraya kadar güzel geçen maçlarda bir değil birkaç öğrenci velisinden baya sitemler işittim.

Okullar kapandı herkes 3 aylık yaz tatilinde genelde spor yapan öğrenciler çok başarılı bu da almış oldukları disiplin ve çalışmanın neticesi olarak görüyorum. Buraya kadar güzel geçen maçlarda bir değil birkaç öğrenci velisinden baya sitemler işittim. Hayırdır diye sorduğumda; “Hocam çocuğum çocuğumuz yıllardır spor yapıyor başarıları da var, milli sporcuda oldu bu yetmez milli takımda derece yaptık bir koleje bursluluk için başvurduk millilik bursu için bizi aldılar çocuğumu yedinci sınıfa kadar okuttular bir de bu yıllar içinde kolejimizi okullar arası karate turnuvasında başrıyla temsil ettik ama bu yıl bir baktık kolej yönetimi karar almış bütün bursları kesmişler ne yapacağımızı bilemiyoruz kolejin maddi sıkıntısıda yok keyfe keder benim ve bütün burslu okuyan çocukların burslarını kestiler bir de utanmadan gelin görüşelim yüzde yirmi beş bursla anlaşalım demezlermi ne diyeceğimizi şaşırdık çocuğum ortaokul son sınıfında bursunu kestiler şimdi çocuğuma ne diyeceğim son bir yılını başka okulda okuyacak yıllardır alıştığı arkadaşlarından nasıl         koparacağım” dedi.
Şimdi bakınız bu kolejler özel okullar çok şükür Çatalca sınırları içinde olmayan okullar önce bunu belirteyim bu kolejler ne yazıkki İstanbul merkezinde olanlar isimleri bende saklı görünen o ki bu vampir kolejler başarılı sporcuları alıp kendi reklamlarını yapıp okullar arası derece yaptıktan sonra son bir yılı kala burslu sporcuları kapının önüne koyuyorlar hem de mezunuyetine bir yıl kala gerekçe varmı yok okul maddi durumu kötümü yok o zaman keyfe keder bu çocukların onuruyla gururuyla neden oynuyorsunuz?
Vampir kolejler düşünebiliyormusun ülkesini temsil etmiş milli sporcuları al her yerde reklamını yap son senede bursu kes yazıklar olsun sizlere. Anne baba ne yapmalı bir değil birçok sorunla karşılaştım baktım hepsinin sorunu aynı son bir yılda öğrencinin gözünün yaşına bakmadan bursu kesiliyor bir de utanmadan yüzde yirmi beş bursla devam edebilirsiniz demezler mi yazıklar olsun.
Anne babalar bu yılda kayıt için burs başvurusu için gittiğinizde gittiğiniz kolej ile yapmanız gereken öncelikle bir yıl sözleşme olmayacak. Diyelim lise birde başlayacak lise sonuna kadar okul idaresiyle sözleşme yapın tam burslu olarak yazmasına dikkat edin eğer bunu yapmazsanız bir yıl sonra kendinize okul arar durursunuz yani kayıt yaparken okul sonuna kadar burslu olduğunu yazılı olarak okul idaresinden alın. Bakınız benim Balkan Şampiyonu milli sporcum Hasan Celal Yıldırım ilkokuldan itibaren Çatalca Özel Rumeli Koleji'nde tam burslu okudu. Allah razı olsun okul idaresinden böyle kolejlerde var çok şükür Çatalca'da sorunlu özel okullar yok milli sporcum Balkan Karate Şampiyonu sporcuma şimdi Çatalca Temel Sınav Lisesi lise sonuna kadar tam burs verecek allah razı olsun Çatalca Temel Sınav Lisesi'nden biz de okulumuzu Türkiye'de en iyi şekilde temsil edeceğiz inşallah bu iş böyle karşılıklı başarıyla olacak inşallah.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.