Ramazan Bayramı tatili kaç gün? Bayramla ara tatil birleşiyor mu?

Ramazan Bayramı tatili kaç gün? Bayramla ara tatil birleşiyor mu?
Ramazan Bayramı’nın yaklaşması ile gözler, bayram tatilinin kaç gün olacağına çevrildi. Okulların ara tatili ile Ramazan Bayramı birleşiyor mu? 

Fatma Müge Yücetürk - Ramazan'ın son günlerinin yaşanması ile birlikte gözler Ramazan Bayramı tatiline çevrildi. Ramazan Bayramı 2023 yılında hangi günler? Ramazan Bayramı tatili kaç gün? Ramazan Bayramı ile ara tatil birleşiyor mu? Tüm bu soruların yanıtını bir araya getirdik.

Ramazan ayının sonlarına gelinmesiyle birlikte bayram tatilinin hangi günler olacağı da sorgulanmaya başladı. Vatandaşlar, "Ramazan Bayramı ne zaman başlıyor?" ve "Ramazan Bayramı ne zaman bitiyor?" gibi soruların yanıtını sorguluyor. Ayrıca bu yıl Ramazan Bayramı tatili ile okulların ara tatil günlerinin denk gelip gelmeyeceği de öğrenciler ve veliler tarafından merak ediliyor.

Ramazan Bayramı tatili ne zaman başlıyor?

Ramazan ayının 20 Nisan Perşembe günü sonlanması ile birlikte Ramazan Bayramı başlıyor. Ramazan Bayramının ilk günü ise 21 Nisan Cuma oluyor. Üç gün süren Ramazan Bayramı tatilinin iki günü hafta sonuna denk geliyor.  

Okulların ara tatil tarihleri ne?

Ramazan Bayramı’nın hangi günler yaşanacağını öğrenen vatandaşlar, okulların ara tatil zamanı da öğrenmek istiyor. Okullarda bahar dönemi yapılan 9 günlük tatil bu yıl Ramazan Bayramı ile birleşiyor.

Okullar kaç gün tatil?

Milli Eğitim Bakanlığı’nın eğitim-öğretim takvimine göre, ara tatil 14 Nisan Cuma günü başlıyor. 15 Nisan Cumartesi ile arefe günü olan 20 Nisan Perşembe günleri arasında geçen süre ikinci ara tatil olarak kabul ediliyor. Kalan günler ise Ramazan Bayramı tatili ile birleşerek toplam 9 günlük okul tatilini oluşturuyor. Öğretmenlerin de idari izinli sayılacağı 9 günlük ikinci ara tatil sonunda okullar 24 Nisan Pazartesi günü yeniden eğitime açıklacak.

Ramazan Bayramı tatili ne zaman bitiyor?

Bu durumda okullar ara tatil olan 15 - 23 Nisan tarihleri arasında kapalı olurken, Ramazan Bayramı ise 21 - 23 Nisan tarihleri arasında kutlanacak.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.