Rumeli Balcı’yı unutmadı

Rumeli Balcı’yı unutmadı
Hayatını eğitime adamış bir matematik öğretmeni olan Mehmet Balcı, “Eğitim bir toplumun en değerli yapı taşıdır,” düşüncesinden yola çıkarak kurduğu İstanbul Rumeli Üniversitesi'nde, “çocuklarım” diye seslendiği öğrencileri tarafından anıldı.

İstanbul Rumeli Üniversitesini büyük bir emekle kuran ve hayatını eğitime adayan merhum matematik öğretmeni Mehmet Balcı’yı anmak için düzenlenen törende duygusal anlar yaşandı. Öğrenciler ve akademisyenlerin katılımıyla gerçekleşen törene merhum Mehmet Balcı’nın “Sadece eğitim veren değil üreten, dünyayı takip eden, yaşayan bir üniversite başarılı bireyler yetiştirir,” söylemiyle başlandı.

Sonsuza dek yaşatılacak
Hayatından kesitlerin anlatıldığı törende İstanbul Rumeli üniversitesinin Grafik Tasarım Bölümü öğrencileri tarafından hazırlanarak yayına alınan kısa film izlendi. İstanbul Rumeli Üniversitesinin Çatalca Bölgesindeki inşaatı süren yeni yerleşkesinde ise öğrenciler, hafta boyu merhum Mehmet Balcı’nın öğrencilerine bıraktığı en büyük eserlerinden biri olan, kendi elleriyle diktiği ağaçların bakımını yaptı. 1986 yılında, inşaattan önce ağaç dikmeye başladığı ve geçen 30 sene içerisinde adeta bir ormana dönen Çatalca bölgesindeki yerleşkede hafta boyu süren ve 24 Kasım günü tamamlanan çalışmaların ardından öğrenciler ve akademisyenler merhum Mehmet Balcı’nın değerlerini sonsuza kadar yaşatacaklarını belirttiler.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.