Sağlık Bakanlığı 25 bin personel alımı iş ilanı!

Sağlık Bakanlığı 25 bin personel alımı iş ilanı!
Ülkemizde en çok istihdam sağlayan bakanlıkların başında gelen Sağlık Bakanlığı 2019 yılında 25 bin personel alımı yapacak. İşte detaylar ve hedefler...

Her sene binlerce kişinin mezun olup mesleklerine başlamak için gün saydığı sağlık sektöründe gözler sürekli Sağlık Bakanlığı iş ilanları sayfasında. Devlet Personel Başkanlığı aracılığı ile yayımlanan ilanlarla belirlenen kontenjan ve meslek dallarında alımlar gerçekleştiriliyor. Yeni seneyle birlikte memur ve personel adaylarının umudu yine bakanlık olacak.

Konu ile ilgili olarak açıklamalarda bulunan Fahrettin Koca yılın kalan 19 gününde 10 bin kişinin kadroya katılacağını ve 2019 senesi itibariyle 25 bin civarında istihdam imkanı yaratılacağını dile getirdi. Bu açıklamalar çalışmak isteyen ve ilanları dikkatle takip eden adaylar için büyük bir sevinç kaynağı oldu.

Sağlık Bakanlığı personel alımı
Bugüne kadar 3 bin 500 kişinin işe alındığını ve 6 bin 500 kişinin de ay sonuna kadar işe alım sürecinin tamamlanarak mesai başı yapmalarını sağlayacaklarını belirten Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, yeni yıldaki planlama hakkında da bilgiler verdi. "2019 içinde olabilecek alımlarla ilgili de bir çalışma içindeyiz" diyen Koca önümüzdeki yıl sağlanacak istihdam alanları hakkında da bilgi verdi.

Sağlık Bakanlığı hangi branşlarda personel/memur alacak?
- Pratisyen hekim
- Uzman hekim
- Diş hekimi
- Eczacı

2019 Sağlık Bakanlığı personel alımı için önemli açıklamalarda bulunan Sağlık Bakanı; "Türkiye ekonomisi yavaşlama trendine girerken yavaşlamanın beraberinde getirebileceği işsizlik artışı önemli bir endişe konusu. Ekonomik aktivitede yavaşlamaya paralel Ağustos döneminde işsizlik yüzde 11.1 ile Mart 2017'den bu yana en yüksek seviyeye çıkarken YEP hedefleri dahi işsizlikteki artışın devam edeceğine yüzbinlerce kişinin işsiz kalacağına işaret ediyor." dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.