Son Dakika Haberi.. 2023 ALES/1 sonuçları açıklandı, sorgulama ekranı resimli anlatım

Son Dakika Haberi.. 2023 ALES/1 sonuçları açıklandı, sorgulama ekranı resimli anlatım
Merakla beklenen Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı (ALES)’nın sonuçları açıklandı. İşte ALES 2023 sorgulama ekranı…

Fatma Müge Yücetürk - ALES/2023 sınavının sonuçları 10 Mayıs 2023 Çarşamba günü açıklandı. Peki adaylar, sonuçlara nereden ve nasıl ulaşacak? İşte 2023 ALES/1 sonuçlarının sorgulama ekranının resimli anlatımı ve sınav sonuçlarına dair tüm merak edilenler…

ÖSYM sonuçları açıkladı

ALES/1 2023 sınav sonuçları ÖSYM tarafından açıklandı. 16 Nisan tarihinde düzenlenen sınavın sonuçları 2023 ALES sınav takvimi doğrultusunda 10 Mayıs 2023 Çarşamba günü adaylara sunuldu. Çarşamba sabahı saat 10.00 itibarıyla duyurulan sonuçlar üzerine sınava katılan adaylar aldıklarını puanı öğrenebilme imkanına erişti.

Sonuçlara nereden ulaşılıyor?

ALES 2023 sınav sonuçlarını öğrenmek isteyen adaylar ÖSYM’nin https://sonuc.osym.gov.tr internet sitesi üzerinden sorgulamalarını gerçekleştirebiliyor. T.C. ve Y.U kimlik numarası ve şifreleri aracılığı ile sonuç sorgulama ekranına erişebiliyor. Aynı zamanda mobil uygulama üzerinden de sonuçlara ulaşılabiliyor.

ÖSYM’den yapılan açıklamaya göre, ALES 2023 sınav sonuç belgesi basılı olarak tebliğ edilmeyecek ve adaylara posta yolu ile gönderilmeyecek. İnternet ALES 2023 sonuç sorgulama ekranındaki bilgiler tebliğ hükmü taşıyacak.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.