Sözleşmeli Öğretmenlik Atama Sonuçları Sorgulama Ekranı 2023

Sözleşmeli Öğretmenlik Atama Sonuçları Sorgulama Ekranı 2023
Milli Eğitim Bakanlığı tarafından sözleşmeli öğretmen alımı için başvuru sonuçları açıklandı. Tercih sonuçları ise e-Devlet üzerinden takip edilecek.

Hüsamettin Ozan Aslan- Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılan 45 bin sözleşmeli öğretmen alımı için başvuru sürecinde sona gelindi. Tercih sonuçları ise e-Devlet üzerinden ulaşabilirsiniz. Peki başvuru sonuçları nereden bakılır? 2023 sözleşmeli öğretmenlik atama sonuçları nasıl öğrenilir, nasıl bakılır? Haberimizde sözleşmeli öğretmenlik atama sonuçları sorgulama ekranının aşamalarını ve yapmanız gerekenleri ekledik.

ders.jpg

45 bin sözleşmeli öğretmen atama sonuçları 8 Mayıs 2023 Pazartesi günü açıklandı. Sözlü sınavda başarılı olanların atamaları, tercihleriyle birlikte sözlü sınav puanı üstünlüğüne göre elektronik ortamda gerçekleştirilecektir. Sözlü sınav puanının eşitliği halinde KPSS puan üstünlüğü dikkate alınacak, diploma tarihi itibarıyla önce mezun olmuş olana, bunun aynı olması halinde yaşı büyük olana öncelik verilecektir. Dijital ortamda gerçekleşecek olan atama sonuçları e devlet üzerinden yayımlanacak. Yapmanız gerekenleri ise adım adım sizler için aktardık.

Sözleşmeli Öğretmenlik Atama Sonuçları Sorgulama Ekranı Aşamalarını ve Yapmanız Gerekenler

  • e-devlet üzerinden TC kimlik numaranız ve şifrenizi girin.

edevlet.jpg

  • ardından ana sayfanızdaki arama butonuna tıklayıp sözleşmeli öğretmenlik atama sonucu sorgulama yazın

sozlesmeli-ogretmenlik.png

  • Açılan sayfada sorgulama ekranının görüntülendiğini göreceksiniz.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.