Türkiye'de birinci dünyada ikinci

Türkiye'de birinci dünyada ikinci
Romanya ve TEKNOFEST yarışmaları ile birlikte 2020-2021 Bursluluk ve Okula Kabul Sınavında dereceye giren Modern Eğitim Kurumları öğrencilerine düzenlenen törenle ödülleri takdim edildi. Modern Eğitim Kurumları, Romanya'da dünya ikincisi olurken, TEKNOFEST'te insanlık yararına teknoloji alanında 240, sağlık kategorisinde liseler arasında ise 280 proje arasında Türkiye birincisi oldu

Modern Eğitim Kurumları, Robochallenge Uluslararası Robotik Olimpiyatlarında dünya genelinde finalist olan 615 yarışmacı ve 533 robot arasından Air race alanında Fransa, İspanya, Meksika, Kolombiya gibi birçok ülke ve üniversiteli rakibini eleyerek Gümüş madalya kazandı. Dünya ikincisi takımın başında olan danışman öğretmen Zafer Türkmen ile öğrenciler Ahmet Kınay ve Furkan Telli'ye düzenlenen törenle ödülleri takdim edildi.

TEKNOFEST'te iki birincilik
Modern Eğitim Kurumları TEKNOFEST'te de insanlık yararına teknoloji alanında 240, sağlık kategorisinde liseler arasında ise 280 proje arasından Türkiye birincisi oldu. Takımının başında olan danışman öğretmen Zafer Türkmen ile öğrenciler Semih Apaydın ve İbrahim Yahya Gürdal'a ödülleri takdim edildi. Modern Eğitim Kurumları 2020-2021 Bursluluk ve Okula Kabul Sınavında dereceye giren öğrencilerine de ödülleri verildi. Modern Eğitim Kurumları, 11-12 Ocak 2020 tarihlerinde 2 bin 650 başvuru ile gerçekleştirilen bursluluk sınavında her kademeden ilk 10'a giren öğrencilere çeşitli oranlarda eğitim bursları da takdim edildi.



İlçem adına gururlandım
Törende konuşan İlçe Milli Eğitim Müdürü Yafes Bakırcı törende yaptığı konuşmada, öğrenciler tarafından üretilen projeleri gördükçe heyecanlandığını dile getirerek, "Sahnede gördüğümüz fotoğraf başarının fotoğrafıdır. Benim şahsım ve ilçem adına gururlandım. Bu öğrencilerimiz bizi sadece Türkiye'de değil bütün dünyada temsil ettiler. Bu güzel öğrencilerimizin başarılarının devamını diliyorum. Allah yollarını açık etsin" ifadelerini kullandı. Modern Eğitim Kurumları sahibi Murat Gülel ise kurumun öğretmen ve öğrencilerine teşekkür ederek, bundan sonra daha büyük başarılar elde edileceğine inandığını söyledi. Gülel, "Buraya katılan herkese de ayrıca şükranlarımı sunuyorum" ifadelerini kullandı.




Öncelikli amacımız ahlaklı dürüst bireyler yetiştirmek
"Eğitim, sadece bilginin ezberletilmesi değil, bilgiye ulaşacak aklın ve düşünceleri hayata geçirecek iradenin eğitilmesidir" anlayışı ile hizmet veren Modern Eğitim Kurumları, kitaplardaki bilgileri öğretmenin çok ötesinde bir eğitim anlayışıyla öğrencilerini geleceğe en güçlü şekilde hazırlıyor.

Gelecekte söz sahibi olacak ve geleceğin dünyasını aydınlatacak çocuklarımıza, bireysel yeteneklerini keşfedip geliştirecekleri ve başarıya dönüştürebilecekleri bir eğitim anlayışının ürünü olan ve içinde özgün dil eğitim modeli MES, Evrensel İnsani Değerler Eğitimi, sporla yaşam, bilim ve sanatın sevgiyle sentezlendiği bir eğitim felsefesi olan Modern Eğitim Konseptini sunuyor.

Kurum ana hedefini, "Biliyoruz ki çocuklar, medeniyetlerin en değerli yapı taşlarıdır. Atatürk’ün de ifade ettiği gibi eğitimin öncelikli amacının ahlaklı, karakterli, dürüst, muhakemeli ve kararlı bireyler yetiştirmek olduğuna inanıyoruz. Bu inancımızın gereği olarak öğrencilerimizi, denemekten korkmayan, araştırmayı seven, inkılapçı, üretken, dünyayı yönetecek lider ruhlu bireyler olarak yetiştirmeyi en büyük misyonumuz olarak görüyoruz" şeklinde açıklıyor.



Modern Eğitim Kurumları'nın daha önce kazandığı başarılardan bazıları;

-2019-Romanya Robochallenge Dünya Robot Olimpiyatı Dünya 4.lüğü ve Dünya 2.liği

-2019-Teknofest İnsanlık yararına Teknoloji Sağlık Kategorisi 1.liği

-2019-TÜBİTAK Ortaokullar Arası Proje Olimpiyatı Marmara Bölge 2.liği ve 3.lüğü

-2019-TÜBİTAK Liseler arası Proje Olimpiyatı Marmara Bölge 3.’lüğü

-2019-Bursa Science Expo Jüri Özel Ödülü

-2019 Anaokulu 5 ve 6 Yaş. Okul Öncesi “Kod En Mavi” Yarışma İstanbul 2.liği

-2019 Google Science Fair Dünya Geneli ilk 100 Proje Finalistliği

-2019 Brezilya Mostratec Science Olimpiyat Dünya Finalistliği

-2018 Mısır Eistef Science Olimpiyat 2 altın 8 Gümüş 2 Bronz Madalya ile Dünya 2.liği

-2019 Portekiz Youth Science Meeting 10 Proje ile Best Delegate

-2019 Gazi Yaşargil Bilim Olimpiyatı Yılın genç Bilim insanı ödülü

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.