Ücretsiz kolej eğitimi

Ücretsiz kolej eğitimi
Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından yürütülen Tematik Okul projesi kapsamında kurulan Avrupa Teknoloji Koleji 2018-2019 döneminde öğrenci kayıtlarına başladı. Öğrencilerin tamamı teşvik ve tematik okul kapsamında ücretsiz şekilde kolej eğitimi alacak

Yaklaşık 7 bin metrekare alana sahip olan ve 800 kontenjanı bulunan Avrupa Teknoloji Koleji’nde gençler; Makine, Kimya, İnşaaat ana dalları ve bunların altında; Bilgisayarlı Makine Ressamlığı, Bilgisayar Destekli Makine İmalatı, Mimari Yapı Teknik Ressamlığı, Statik Yapı Teknik Ressamlığı, İç Mekan Teknik Ressamlığı, İnşaat Çelik Yapı Teknik Ressamlığı ve Kimya Laborantlığı bölümlerinde eğitim alabilecek.

Sınıflar 20 kişilik
Avrupa Teknoloji Koleji öğrencileri 20 kişilik sınıflarda eğitim alacak. Modern eğitim sistemi ile donatılan ve 12 farklı laboratuvarda pratik eğitimlerin yapılacağı okulda birebir rehberlik hizmeti verilecek. Avrupa Teknoloji Koleji’nde okuyan öğrencilerin tamamı son sınıfta okudukları alanda adını duyurmuş firmalarda staj imkanına sahip olacak. Böylelikle okulda öğrendikleri teorik dersleri, pratiğe dönüştürme fırsatı bulacak. Aynı zamanda staj yaptıkları firmalarda da başarı durumlarına göre iş başvuruları yapabilecek.

Teknoloji üssü olacak
Avrupa Teknoloji Koleji aynı zamanda profesyonel eğitimci kadrosuyla çevre bölgedeki halka da eğitim faaliyetleri yürütecek. Yıl içerisinde düzenlecek Teknoloji Seminerleri, Konferansları ve panelleriyle adından söz ettirecek. Bulut Bilişim, Big Data, Semantik Web, E-Ticaret Sistmeleri gibi farklı alanlarda teknoloji eğitimleri verilecek.

İnternet üzerinden kayıt
Dr. Sertaç Dağlıdere, www.avrupateknolojikoleji.com adresindeki ön kayıt formundan okula ön kayıt başvurusu yapabileceklerini ayrıca öğrenci ve velilerin okulla ilişkili tüm sorular için; (0534) 223 80 52 numaralı hattan da eğitim danışmanları vasıtasıyla bilgi alabileceklerini dile getirdi.

Meslekte uzmanlaşma
Avrupa Teknoloji Koleji Kurumsal İletişim Direktörü Dr. Sertaç Dağlıdere kolejlerinin; Esenyurt, Beylikdüzü, Avcılar, Büyükçekmece bölgelerindeki gençler için yüzde yüz ücretsiz şekilde kolej eğitimi alma fırsatı sunduğunu belirtti. Dağlıdere; "Okulumuz özel okullar kapsamında, yüzde yüz teşvik kapsamında eğitim veriyor. Öğrencilerin en büyük avantajlarından birisi bu olacak. Bunun yanı sıra altın bilezik olarak değerlendirilen geleceğin mesleklerinden birinde de uzmanlaşma şansı bulacaklar" şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.