Üniversite kayıtları ne zaman başlıyor? 2023 Üniversite kayıt tarihleri ne zaman?

Üniversite kayıtları ne zaman başlıyor? 2023 Üniversite kayıt tarihleri ne zaman?
YKS'nin üniversite kayıt tarihlerini açıklamasının ardından sınava giren katılımcılar tarafından merakla beklenen soru sonuçların açıklanma tarihi oldu. Peki üniversite kayıtları ne zaman başlıyor?

YKS sınavına giren katılımcılar tarafından internet üzerinde en çok aratılan konulardan biri olan üniversite kayıt tarihleri merak konusu oldu. YKS'nin açıklamalarını takip eden katılımcılar ÖSYM 2022-2023 kayıt tarih takvimini öğrenmek istiyor.


ÜNİVERSİTE KAYITLARI NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

YKS tercih sonuçlarının açıklanması ile merak edilen kayıt tarihleri açıklandı. Elektronik kayıtlar 22-24 Ağustos 2022 tarihleri arasında, kayıtlar ise 22-26 Ağustos 2022 tarihleri arasında yapılacak.


ÜNİVERSİTELER NE ZAMAN BAŞLIYOR?

Sınavların açıklanması ile birlikte de hem katılımcıları hem de üniversite öğrencilerini ilgilendiren üniversite açılış tarihleri hakkında açıklama yapıldı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından yapılan açıklamada 13 Eylül itibari ile üniversitelerin öğretime açılacağı bildirilmişti. Buna istinaden 2022-2023 yılı açılış tarihleri üniversitelerin yayınladığı akademik takvimleri tarafından öğrenilecek. Üniversiteden üniversiteye açılış tarihleri değişiklik gösterebilir.


ÜNİVERSİTE E-KAYITLARI NEREDEN YAPILIYOR?

Üniversiteye uzakta oturan veya internet üzerinden hızlı kayıt yaptırmak isteyen adaylar kayıtlarını yaptırmak için YÖK'ün e-Devlet üzerinden giriş yapacağı “turkiye.gov.tr/yok-universite-ekayit” adresinden gerçekleştirebilirler.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.