Üniversite öğrencilerinin diplomaları evlere gönderilecek

Üniversite öğrencilerinin diplomaları evlere gönderilecek
Sivas Cumhuriyet Üniversitesi, koronavirüsle mücadele kapsamında mezun olan öğrencilerin diplomalarını kargo aracılığıyla ev adreslerine gönderecek.

Sivas Cumhuriyet Üniversitesinde dijital değişim ve dönüşüm süreci ile birlikte hayata geçirilen Elektronik Bilgi Yönetim Sistemi ile iki yıldır mezun olan öğrencilere e-imzalı diplomaları veriyordu.

Bu yıl Kovid-19 mücadelesi kapsamında diplomalar, kargo aracılığıyla talepte bulunan mezunlara adreslerinde teslim edilecek.

Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı’nda yapılan çalışmaları yerinde denetleyen Rektör Prof. Dr. Alim Yıldız, “Kovid-19 salgını nedeniyle mezunlarımız diplomasını almak için Sivas’a gelmek mecburiyetinde olmayacaklar. Bilindiği gibi 2018 yılında e-imzalı diploma vermeye başlamıştık. Hatta diploma hazır olduğu zaman öğrencimize diplomanız hazır, Üniversitemizden alabilirsiniz diye. Bu sene farklı bir uygulama yapıyoruz. Kovid-19 salgınından dolayı öğrencilerimiz diplomalarını almaya gelemeyeceklerinden biz de diplomaları PTT kargo ile sistem üzerinden talep ettikleri adreslerine göndereceğiz. Mezun öğrencilerin kurumsal web sayfası üzerinden bir formu doldurarak diplomalarını teslim almak istedikleri bildirmeleri yeterli olacaktır. Ayrıca diplomalar 13 Haziran 2020 tarihinden itibaren hazır olacak ” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.