Üniversitelerin 2019 yılı karnelerini açıklandı

Üniversitelerin 2019 yılı karnelerini açıklandı
Yükseköğretim Kurulu (YÖK) üniversitelerin 2019 yılı karnelerini açıkladı. YÖK Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç, "Bu yıl üniversitelerimizin göstergelerinde gözle görülür bir iyileşmenin olduğunu söyleyebiliriz." dedi.

YÖK Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç, YÖK'ün internet sitesinden kamuoyuna açılan her bir üniversiteye ait 2019 Yılı Üniversite İzleme ve Değerlendirme Raporu'na ilişkin açıklamalarda bulundu. Saraç, "Ar-Ge projesi sayısı 5 bin 770'ten 8 bin 362'ye yükseldi." ifadelerine yer *verdi.

Yükseköğretim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç, her bir üniversiteye ait 2019 Yılı Üniversite İzleme ve Değerlendirme Raporu'nu, YÖK'ün internet sitesinde bugün itibarıyla kamuoyuna açtıklarını belirterek, "Geçen yıl ilki yayımlanan raporlar ile kıyaslandığında bu yıl üniversitelerimizin göstergelerinde gözle görülür bir iyileşmenin olduğunu söyleyebiliriz. Bu göstergeleri hedef alarak gelişme kaydeden üniversitelerimizin yöneticilerini tebrik etmek isterim." dedi.

Saraç, AA muhabirine, YÖK'ün internet sitesinden kamuoyuna açılan her bir üniversiteye ait 2019 Yılı Üniversite İzleme ve Değerlendirme Raporu'na ilişkin değerlendirmelerde bulundu. 

Üniversitelerin performanslarına dair verilerin bütün dünyada en erken bir yıl öncesine dayalı olduğunun altını çizen Saraç, Yeni YÖK olarak her yıl bir önceki yılın verilerini müteakip yılda kamuoyu ile paylaştıklarını hatırlattı.

Şeffaflık ve hesap verebilirlik ilkesinin, yükseköğretim sisteminin rekabet gücünü artırması için elzem olduğunu ifade eden Saraç, izleme ve değerlendirme mekanizmasının ise bu ilkenin temel unsuru olduğunu vurguladı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.