YKS 2019 soru ve cevapları ne zaman yayınlanacak? YKS cevap anahtarı

YKS 2019 soru ve cevapları ne zaman yayınlanacak? YKS cevap anahtarı
2.5 milyon üniversite öğrencisi adayının katılım sağlayacağı sınavın sona ermesinin ardından araştırmalar da başlayacak. Peki YKS 2019 sınav soruları ve cevapları (cevap anahtarı) ne zaman yayınlanacak

Yükseköğretim Kurumları Sınavı bugün gerçekleştirilecek ve milyonlarca üniversite öğrencisi adayı da zor sorular karşısında ter dökecek. Durumlarını kontrol etmek ve ileriye umutlu bakmak isteyen adayların ilk araştıracağı konu ise cevap anahtarının ne zaman yayınlanacağı. Bireylerin geleceğini belirlemesi konusunda da kritik bir rol oynayan 2019 YKS için detaylar haberimizde yer alıyor. Peki 2019 YKS sınav soru ve cevapları ne zaman yayınlanacak? İşte detaylar...

YKS sınavı saat kaçta?
YKS 1. Oturum Temel Yeterlilik Testi (TYT), 15 Haziran 2019 Cumartesi saat 10.15'te başlayacak ve 135 dakika sürecek. YKS 2. Oturum Alan Yeterlilik Testleri (AYT), 16 Haziran 2019 Pazar günü saat 10.15'te başlayacak ve 180 dakika sürecek. YKS 3. Oturum Yabancı Dil Testi (YDT), 16 Haziran 2019 Pazar günü saat 15.45'te başlayacak ve 120 dakika sürecek.

YKS'de hangi sorular var?
TYT'de Türkçe Testi, Sosyal Bilimler Testi, Temel Matematik Testi ve Fen Bilimleri Testi yer almaktadır. AYT'de Türk Dili ve Edebiyatı-Sosyal Bilimler-1 Testi, Sosyal Bilimler-2 Testi, Matematik Testi ve Fen Bilimleri Testi yer almaktadır. YDT'de ise, Almanca, Arapça, Fransızca, İngilizce ve Rusça testleri yer almaktadır. Yabancı dil oturumunda her dil için ayrı bir soru kitapçığı bulunacaktır. Sınavda adaya başvuruda bildirdiği yabancı dile ait soru kitapçığı verilecektir.

YKS sınav soruları ve cevapları ne zaman açıklanacak?
Üniversite sınavı olarak 2.5 milyon civarınada adayın katılım sağlayacağı oturumların ardından soru ve cevapların yayınlanacağı gün de merak ediliyor. Sınava dair belirli bir yüzdeye denk gelen sayıdaki soru ve cevapların kısa sürede açıklanması bekleniyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.