YKS ek tercih dönemi başladı! Ek tercih nasıl yapılır ve son gün tarihi

YKS ek tercih dönemi başladı! Ek tercih nasıl yapılır ve son gün tarihi
Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) için ek tercih dönemi bugün itibariyle başladı. Üniversite öğrencisi adayları yapacakları tercihlerle birlikte kaderlerini belirleyecek. Peki ek tercih nasıl ve nereden yapılır? Ek tercih için son gün ne zaman? İşte detaylar...

Zorlu bir maratonun ardından açıklanan YKS sınav sonuçlarıyla birlikte yüz binlerce öğrenci üniversite kazanmış ve yerleştirmeleri yapılmıştı. Şimdi ise okulların ek kontenjan olarak adlandırılan ek tercihler için süre başladı. Öğrenci adaylarının yüksek ilgi gösterdiği dönemle ilgili ek yerleştirmeler ÖSYM tarafından sınav sonuçlarına göre yapılacak.

YKS Ek Tercih işlemlerinde son gün ne zaman?
Üniversiteye gitmek için son adım olan ek tercih için günler belirlendi. Buna göre üniversite öğrencisi adayları 14-20 Eylül arasında tercihlerini gerçekleştirecek ve sonrasında sonuçları bekleyecek.

Ek Yerleştirme Tercihi Nasıl Yapılır?
2018-2019 eğitim öğretim yılından itibaren lisans eğitimi almak isteyen öğrencilerin tercihleri için kendilerine tahsis edilen şifre ve kullanıcı adı ile ÖSYM'nin internet sitesi osym.gov.tr'ye giriş yapması gerekmektedir. Bu durumların dışında herhangi sanal veya fiziki başvuru kabul edilmeyecektir.

YKS Ek Yerleştirme Kılavuzu
Ek yerleştirme işlemleri, 2018 Yükseköğretim Kurumları Sınavı Kılavuzu ve 2018-YKS Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzu ile Ek’te sunulmuş olan 2018-YKS Yükseköğretim Programlarına Ek Yerleştirme Kılavuzunda belirtilen kural ve ilkelere göre yapılacaktır.

2018-YKS Yükseköğretim Programlarına Ek Yerleştirme Kılavuzu için

Bu kılavuz, Yükseköğretim Kurulu kararları doğrultusunda hazırlanmıştır. Tercih süresi, 14-20 Eylül 2018 tarihleri arasındadır. Ek yerleştirme ücreti 15,00 TL'dir. Ek yerleştirme ücreti, 21 Eylül 2018 tarihi saat 23.59’a kadar yatırılabilecektir.

YKS Ek Yerleştirme Kuralları
1. 2018-YKS merkezî yerleştirmede bir yükseköğretim programına yerleştirilmiş olan adaylar, ek yerleştirmede tercih yapma hakkına sahip değildir. Ek yerleştirmede tercih yapabilmek için, 2018-YKS merkezî yerleştirmede hiçbir yükseköğretim programına yerleştirilmemiş olmak gerekir.

2. Merkezî yerleştirmede kontenjanı dolan ve en küçük puanı oluşan ancak, yerleştirilen adaylardan birkaçının kayıt yaptırmaması nedeniyle kontenjan açığı oluşan Tablo-3’teki ön lisans programları ile Tablo 4’teki lisans programlarını, programın en küçük puanına eşit veya daha büyük puana sahip olan adaylar tercih edebilecektir. Kontenjanı dolmayan ve en küçük puanı oluşmayan programları, ilgili yerleştirme puanı hesaplanmış tüm adaylar tercih edebileceklerdir.

3. 2018-YKS'de özel yetenek sınavı ile bir yükseköğretim programına yerleştirilmiş olan adaylar da ek yerleştirme için tercih yapabileceklerdir.4. Adayların yükseköğretim programlarını tercihleri arasında gösterebilmeleri için bu programların koşullarını karşılamaları gerekmektedir.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.