YKS'ye girecek kronik hastalığı olan öğrenciler için 'ek tedbir' uyarısı

YKS'ye girecek kronik hastalığı olan öğrenciler için 'ek tedbir' uyarısı
Doktor Serdar Savaş, 27-28 Haziran'da yapılacak Yüksek Öğretim Kurumları Sınavı'na (YKS) girecek kronik hastalığı olan öğrenciler için ek tedbirler alınması gerektiğine dikkat çekti.

Doktor Serdar Savaş, Osmaniye'de yaşayan Gaziantep Fen Lisesi mezunu Nilay isimli kronik hastalığı olan öğrenciyle bir video görüşmesi yaptı.

12 yıldır kronik hastalığı nedeniyle günde 30 miligram hidrokortizon kullandığını ifade eden Nilay "Bünyem çok zayıf. Bu süreç boyunca hiç dışarı çıkmadım. Bu sınava girmekten çok korkuyorum. Giremesem diye korkuyorum zaten bir yılımı kaybettim. Sonucu ne olur bunun hakkında da bir fikrim yok. Annem babam da taşıyıcı. Onlardan da korkuyorum" ifadelerini kullandı.

'EK TEDBİRLER ALINMALI'
Doktor Savaş, Nilay gibi kronik hastalığı olan ve sınava girecek öğrenciler için ek tedbirler alınması gerektiğini belirtti.

Nilay'ın başka öğrencilerle sınava girmemesi gerektiğini ifade eden Savaş, "Anlattığım vakalara bir örnek Nilay. Nilay hidrokortizon kullanıyor. Bu immün sistemi baskılayan bir ilaç. Sağlıklı insanları 100 birim virüs hasta ederse Nilay’a 10 birim bulaştığında hasta eder. Nilay’ın başka insanlara birlikte sınava girmemesi lazım. Bunların araştırmasını yapacak kadar zaman verin. Nilay evinden sınav salonuna nasıl gidecek, hangi koruma tedbirlerini alacaksınız? Babası gazi, bu ailede zaten bir travma yaşanmış. Şimdi onun üzerine Nilay bu koşullarda sınava girecek" dedi. ANKA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum