YÖKDİL/1 sınav sonuçları ne zaman açıklanacak? 2023

YÖKDİL/1 sınav sonuçları ne zaman açıklanacak? 2023
YÖKDİL/1 sınavı 26 Mart 2023 tarihinde yapılmıştı. 138 bin 27 adayın başvuru yaptığı sınavın tamamlamasıyla birlikte sınava giren adaylar ne zaman açıklanacağı hakkında araştırma yapmaya başladı.

Sınav 85 sınav merkezinde saat 10.15 de başlamıştı. İngilizcede fen bilimleri, sağlık bilimleri ve sosyal bilimler alanlarında, Arapçada ise sadece sosyal bilimler alanında yapıldı. Adylara 80 soru için 180 dakika süre verildi.

Ösym tarafından yapılan YÖKDİL/1  sınavın sonuç tarihi belli oldu.

Sonuçlar 14 Nisan’ da açıklanacak. Sınav sonuçları açıklandığı tarihden itibaren 5 yıla kadar geçerli olacak.

YÖKDİL/1 SINAV SONUÇLARI NEREDEN ÖĞRENİLİR?

Adaylar sonuçlarına üzerinden erişebilecek.

YÖKDİL 1 NEDEN YAPILIR?

YÖKDİL 1, yükseköğretim kurumlarına girişte kullanılan bir yabancı dil sınavının ilk seviyesidir. Bu sınav, Türkiye'deki yükseköğretim kurumlarına başvuran adayların yeterlilik düzeylerini belirlemek için tasarlandı. YÖKDİL 1, İngilizce, Almanca, Fransızca, İtalyanca, İspanyolca, Japonca, Çince ve Rusça dillerinde sunuluyor.

YÖKDİL 1, temel dil becerilerini ölçer: dinleme, okuma, yazma ve konuşma. Bu seviyedeki sınav, genellikle yükseköğretim kurumlarında okumak isteyen adaylar tarafından alınır. Yükseköğretim kurumlarının lisans programlarına başvuran adayların genellikle YÖKDİL 1 sınavından başarılı bir not almaları beklenir.

YÖKDİL 1 sınavı, öğrencilerin yükseköğretim programlarında başarılı olmak için gerekli olan dil yeterliliğini ölçmek için kullanılır. Bu sınav ayrıca, yükseköğretim kurumlarına başvuran öğrencilerin dil seviyelerini belirlemelerine ve gerekli dil desteği sağlanmasına yardımcı olur.

YÖKDİL/1 HANGİ ALANLARDA GEÇERLİDİR?

YÖKDİL/1 sınavının geçerliliği, sınavın yapıldığı tüm yükseköğretim kurumlarında ve bu kurumlara bağlı bölümlerde geçerlidir. Bu sınavın başarılı bir şekilde tamamlanması, özellikle lisans programlarına başvuran adaylar için gereklidir.

YÖKDİL/1 sınavı, farklı disiplinlerdeki yükseköğretim programlarına başvuran adaylar tarafından alınabilir. Bu programlar arasında mühendislik, tıp, sosyal bilimler, fen bilimleri, beşeri bilimler ve diğer disiplinler yer alabilir.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.