Eğitimde ahlak dersi!

Ahlak nedir bilirsiniz hani genellikle hep ahlaksızların dilindedir. Israrla öğretmeye çalışırlar bize bunu. Ama bu öyle bir olgudur ki ancak nesillerden nesillere aktarılabilir. Şimdi ki devir öyle bir devir ki kimsenin umurunda değil. Otobüse biniyoruz 14 yaşındaki çocuk 70 yaşındaki yaşlı bir amcaya yer vermiyor bunun adı saygısızlıktır almadığı terbiyedir.
Şimdi on üniversite bitirse nolur bitirmese nolur? 
Öncelere bakınca her şey farklı geliyor şimdi. Eskiden öğretmene doktora saygı vardı hürmet vardı. Şimdi haberleri açınca gördüğümüz sahne içler acısı. Kimi öğretmenini dövüyor, kimi doktoru hatta bazen canice öldürmekle bile son buluyor bu tartışmalar. Oysa biliyoruz ki doktorlar olmasa hayat ne yaralar açar bize ya da öğretmenler olmasa nasıl aydınlanır yarınlarımız… Sadece bir harf öğrenmek değil maksat geleceğe beyni aydınlık nesiller bırakmak. O yüzden kutsal bir meslek öğretmenlik. “Bana bir harf öğretenin 40 yıl kölesi olurum” diye boşuna söylememiş Hz. Ali…
Yeni bir dönemin başlangıcında hep temennim iyi bir nesil için güzel gelişmeler yaşansın ülkemizde.
 Geleceğimizin teminatı gençlerimizi öyle hoyratça bırakmayalım ortaya. Gelişsinler, ahlaklı olsunlar, ülkeye faydalı birer evlat olsunlar diye mücadele edelim.
Çocuklarımızı Siyonistlerin ve Yahudilerin eline bırakmayalım. Çünkü boş beyinler her zaman onların karınadır. Gelenek ve göreneklerinden kopan nesiller maalesef ki böyle şeylere daha çabuk inanıyor. Ülkeyi savunmayı bırakın bir kenara kendini bile savunamaz hale geliyorlar. Oysa aydınlık yarınlardaki her projenin altında o çocuklarımızın imzası var. O yüzden sahip çıkalım çocuklarımıza elimizi eteğimizi çekmeyelim yaşları kaç olursa olsun. Geleneklerimizi yöremizi vatan sevgimizi nakış nakış işleyelim her anlarına.
Yoksa durum vahim.
Gelecek karanlık.
Umutlar içi boş.
Burada en önemli görev öğretmenlerimize düşüyor geleceğimizin teminatı olan tüm evlatlarımız birer elmas gibidir. İşlemekse öğretmenlerimizin marifetine kalmış bir husus.
Biz öğretmenlerimizden vatanına milletine bayrağına anne babasına saygılı birer birey fert yetiştirmelerini bekliyoruz.
Tabi ki bunları sadece öğretmenlerimizin tek başına başarması mümkün değil anne baba da büyük bir sorumluluk akmak zorunda. Yoksa yeni nesillere temiz gelecek ve temiz toplum bırakamayız geleceğin teminatı yetiştireceğimiz evlatlarımızdır…
Ne varsa gelecekteki güzel günlerden yana ipler ailelerin elinde. Herkes birey olarak üzerine düşen görevi yerine getirmeli. Önce insan sevgisini aşılamalıyız çocuklarımıza. Hayat maalesef deneyip yanılarak öğrenecek kadar uzun değil. Ve her birey bu toplumun ahlaki ve gelişimsel sürecinden mesul. Unutmayın ki iyi bir veli her zaman başarılı bir öğrenci demektir. Sözlerimi Öğretmenlerimize ve Öğrencilerimize yeni dönemde başarılar dileyerek noktalıyorum.
Hoşçakalın sağlıcakla. 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bahattin Demir Arşivi