17 Temmuz Pazartesi fındık ne kadar? Güncel fındık fiyatları

17 Temmuz Pazartesi fındık ne kadar? Güncel fındık fiyatları
Karadeniz'in 1 numaralı gelir ve geçim kaynağı fındık hakkında bugün de araştırmalar yapılıyor. Peki, fındık kaç lira? 17 Temmuz Pazartesi fındık ne kadar? Güncel fındık fiyatları haberimizde yer alıyor.

Karadeniz'de yaz aylarının gelmesiyle birlikte çok sayıda kişi fındık için memleketlerine gidiyor. Yevmiyeciler de mevsimlik çalışmaları için ekmeklerinin peşinden koşuyor. Binlerce vatandaşın gelirini elde ettiği ve geçimini sağladığı fındık hakkında araştırmalar, yaz mevsiminin gelmesinden dolayı arttı. Ürünlerinin değerini öğrenmek isteyenler internetteki arama motorları sayesinde son durum hakkında bilgi sahibi olmaya çalışıyor. 17 Temmuz 2023 Pazartesi Fındık Fiyatları! Fındık ne kadar oldu? İl il fiyatlar haberimizde yer alıyor.

17 Temmuz PAZARTESİ 2023 İL İL FINDIK FİYATLARI LİSTESİ

TMO FİYATI

En Düşük: 51,00 TL

En Yüksek: 53,00 TL

AKÇAKOCA

En Düşük: 42,00 TL

En Yüksek: 48,00 TL

ÇARŞAMBA

En Düşük: 50,10 TL

En Yüksek: 60,00 TL

DÜZCE

En Düşük: 48,00 TL

En Yüksek: 58,97 TL

FATSA

En Düşük: 48,00 TL

En Yüksek: 59,00 TL

GİRESUN

En Düşük: 56,30 TL

En Yüksek: 64,00 TL

SAKARYA

En Düşük: 48,40 TL

En Yüksek: 55,00 TL

SAMSUN

En Düşük: 46,00 TL

En Yüksek: 62,00 TL

TRABZON

En Düşük: 52,00 TL

En Yüksek: 57,50 TL

ZONGULDAK

En Düşük: 40,00 TL

En Yüksek: 53,00 TL

TERME

En Düşük: 45,00 TL

En Yüksek: 53,00 TL

ÜNYE

En Düşük: 45,00 TL

En Yüksek: 57,50 TL


Fındığın faydaları

Fındık, birlikte sağlığımıza, cildimize ve saçımıza katkıda bulunan E vitamini, protein, diyet lifi ve sağlıklı yağlarla doludur. Bu kuru meyve, herhangi bir hazırlığa harika bir atıştırmalık ve lezzetli bir katkıdır. Ancak fındık kilo vermek için çok faydalıdır. Fındığın faydaları eski çağlara kadar uzanmaktadır. Özellikle likörlerde ve kahvede aroma maddesi olarak popülerdir ve yağ, pişirme ortamı olarak popülerdir. Güçlü bir antioksidan kaynağı olan fındık, vejetaryenler için de ideal bir protein kaynağıdır. Bu rustik kahverengi tonlu yemişin 100 gramı, günlük ihtiyacın yüzde 30'undan fazlasını karşılayan 15 g protein sağlar. Sağlık yararlarından bazıları bağırsak hareketlerini düzenleme, hücre hasarını önleme, kolesterolü düşürme.

Yaşlanmayı Yavaşlatır
Bir kase fındık, günlük E vitamini ihtiyacının yaklaşık yüzde 86'sını karşılar. Aynı zamanda iki güçlü antioksidan olan A vitamini ve C vitamini içerir. Erken yaşlanmayı önler ve yaşlanma sürecini yavaşlatır, ince çizgiler ve kırışıklıklarla savaşır.

Cildi nemlendirir
Fındıkta bulunan E vitamini cildi nemlendirir ve nemlendirir. Cildi yumuşatır, yumuşak, pürüzsüz ve parlak hale getirir.

UV ışınlarından kaynaklanan hasarı önler
Doğal bir güneş kremi görevi görür ve cildimizi sert UV ışınlarının zararlı etkilerinden korur. Zararlı UV ışınlarından korunmak için cildinize her gün birkaç damla susam, avokado, ceviz ve fındık yağı sürün. Kuru ve hassas ciltlerde de iyi çalışır.

Akne ile Savaşır
Bu yemişleri kullanmak, kahve çekirdekleri ile birlikte akne eğilimli ciltler için mükemmel bir peeling maddesi olarak çalışır. 1 çay kaşığı kavrulmuş fındığı ezin ve yarım çay kaşığı kahve tozu ve yarım çay kaşığı hindistancevizi yağı veya zeytinyağında şeker ile karıştırın. Aknenizi tedavi etmek için bu ovmayı kullanın.

Saçları güçlendirir
Fındık özü yağı saç ve saç derisine masaj yapmak için kullanılabilir. Bu yağı kafa derisine masaj yapın ve gece boyunca bırakın; sonra ertesi gün yıkayın. Bu kökleri güçlendirecektir. Ayrıca kuru ve yıpranmış saç kırıklarını iyileştirerek savaşır.

Kalp sağlığına iyi gelir
Bu yemişler, kolesterol içermeyen iyi bir doymamış yağ kaynağıdır. Doymamış yağlar, özellikle oleik asit, HDL seviyelerini yükseltirken LDL seviyelerini düşürme potansiyeline sahiptir. Bu fındıklardan sadece bir fincan, gerekli magnezyum içeriğinin yüzde 50'sine sahiptir. Magnezyum, kalsiyum seviyelerinin düzenlenmesinde önemli bir rol oynar. Fazla magnezyum kalp için kötüdür.

Kanser riskini düşürür
Fındık, kanser riskini yüzde 50 oranında azaltma gücüne sahip olduğu bilinen bir E vitamini varyantı olan alfa-tokoferol ile doludur. Bu fındıklar ayrıca bol miktarda manganez kaynağıdır. Bu mineralin, mitokondride bulunan ve kanseri önlemede de önemli rol oynayan bir antioksidan enzimin bileşeni olduğu bilinmektedir.

Kasları güçlendirir
Kas kasılmasına yardımcı olur ve kas aşırı yüklenmesini önler. Bu aynı zamanda kas gerginliğini ve savaşlarını hafifletir ve kas yorgunluğunu, spazmları, krampları ve ağrıları önler.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.