2020 Bağ-Kur ve SSK emekli maaşı kaç lira olacak?

2020 Bağ-Kur ve SSK emekli maaşı kaç lira olacak?
Ekonomide en çok merak edilen konuların başında gelen emekli maaşlarında flaş bir gelişme yaşandı. Bağ-Kur ve SSK'dan emekli olan vatandaşların 2020 yılında alacağı maaşlar belirlendi. İşte detaylar...

Türkiye'de yaşayan 10 milyona yakın emekli için kader anlarından birine gelindi. Bağ-Kur ve SSK'dan emekliye ayrılan kişiler bu sene itibariyla iki bayram ikramiyesi ve iki de zam almıştı. Şimdi ise gözler ocak ayı zammına çevrildi. 2020'de emekli maaşı kaç lira olacak? Emekliye kaç lira zam yapılacak? sorularının yanıtı merakla araştırılıyor. Hayatını emekli maaşına endeksleyen vatandaşlar için hazırladığımız haberimizde 2020 emekli maaşları ile ilgili bilgileri okuyabilirsiniz.
 

2020 Emekli maaşına kaç lira zam gelecek?

9 milyonu aşkın SSK ve Bağ-Kur emeklisinin ocak zammı yüzde 8.46 olarak tahmin edilirken, bu oran maaşlarda 100 ila 480 lira artış getirecek.

Nasıl yansıyacak?

Buna göre; Ocak’ta 2019’un ikinci 6 aylık döneminde gerçekleşecek olan enflasyon oranında zam alacak SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin maaşında yüzde 8.46 seviyesinde artış olabilecek. Gelirler 100 ile 480 lira arasında yükselecek. Halen en düşük emekli aylığı ek ödeme dahil bin 181 lira 87 kuruş seviyesinde bulunuyor. Bu maaş eğer Ocak zammı yüzde 8.46 olarak gerçekleşirse bin 281 lira 86 kuruşa çıkacak. 5 bin 660 lira 77 kuruş seviyesinde olan en yüksek aylık ise Merkez Bankası’nın tahmininin gerçekleşmesi halinde 6 bin 139 lira 67 kuruşu bulacak.

ssk bağkur emekli maaşı 2020

Ocakta yeniden artacak

Bu yılın ikinci yarısına ilişkin henüz sadece Temmuz ayı verisi geldi. Temmuz’da TÜFE’de yüzde 1.36 oranında artış oldu. Yılın kalan döneminde gerçekleşecek enflasyon, emeklilerin zam oranını gösterecek. 6 ayda gerçekleşen enflasyona göre tutar artacak ya da azalacak. Emekliler kesin zam oranını Ocak ayında öğrenecek.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.