2020 Kira yardımı başvurusu nereden ve nasıl yapılır? Kira yardımı nereden ve nasıl alınır?

2020 Kira yardımı başvurusu nereden ve nasıl yapılır? Kira yardımı nereden ve nasıl alınır?
On binlerce kişiyi etkileyen ve araştırmalara iten kira yardımı ile ilgili açıklamalarda bulunan Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, 36 aylık sürenin 48 aya çıkarıldığını belirtti. Bundan böyle kentsel dönüşüme giren ve riskli alan ilan edilen yerlerde oturanlar 4 sene yardım alabilecek. Peki 2020 Kira yardımı başvurusu nereden ve nasıl yapılır? Kira yardımı nereden ve nasıl alınır? İşte detaylar...

Depreme yönelik olarak yapılan çalışmalarda riskli olarak ilan edilen ya da kentsel dönüşüme giren binalarda oturan vatandaşlara kira yardımı yapılıyordu. Daha önce 36 ay olan süre Bakan Kurum'un açıklaması ile 48 aya çıkarıldı. Vatandaşlar koronavirüs sebebiyle de zor anlar yaşadıkları günlerde bu parayı nasıl alabileceklerini öğrenmek istiyor. eki 2020 Kira yardımı başvurusu nereden ve nasıl yapılır? Kira yardımı nereden ve nasıl alınır? İşte detaylar...

KİRA YARDIMI NASIL ALINIR? E-DEVLET KİRA YARDIMI BAŞVURU EKRANI
Türkiye vatandaşlarının işlemlerini en kolay ve güvenilir şekilde yapabildiği 2020 kira yardımı başvurusu için adımlar çok kolaydır. Öncelikle kendinize tahsis edilen vatandaşlık numarası ve şifrenizle sisteme giriş yapmanız gerekmektedir. 

kira yardımı

KİRA YARDIMI BAŞVURUSU NASIL VE NEREDEN YAPILIR?
Kira yardımı başvuruları birçok işlemin gerçekleştirildiği e-Devlet üzerinden yapılıyor. e-Devlet'in "Hak Sahibi Ailelere Kira Yardımı Yapılması" bölümünden başvuru işlemi gerçekleştiriliyor. Vatandaşların öncelikle T.C. kimlik numaraları ve şifreleri ile sisteme giriş yapmaları gerekiyor. Daha sonra açılan pencere üzerinden "Uygulamaya Git" sekmesine tıklayınız.



Uygulamaya git kısmına tıkladıktan sonra "Giriş yapmak istediğiniz uygulama bazı kişisel bilgilerinize erişim hakkı istemektedir. Lütfen aşağıdaki listeyi kontrol ederek, paylaşmak istemediğiniz bir bilginiz var ise işleme devam etmeyiniz." uyarısı açılıyor. Bu ekran üzerinden istenilen bilgileri kontrol ediniz.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.