2023 bayram ikramiyesi ne kadar olacak?

2023 bayram ikramiyesi ne kadar olacak?
Ramazan Bayramına kısa bir süre kala emeklilerin gözleri bayram ikramiyesine çevrildi. Peki 2023 bayram ikramiyesi ne kadar olacak? İşte detaylar...

Bütün emeklilere Ramazan ve Kurban Bayramı olmak üzere senede iki defa bayram ikramiyesi ödemesi yapılıyor. Ramazan Bayramı için geri sayım başladı. 21 - 23 Nisan tarihleri arasında idrak edecek Ramazan Bayramı'ndan önce emekli ikramiyelerininin hesaplara yatması bekleniyor. Peki 2023 bayram ikramiyesi ne kadar olacak? İşte merak edilen tüm detaylar...

2023 EMEKLİ İKRAMİYESİ NE KADAR OLACAK?

Senede iki defa verilen, emeklilerin cebini bir nebze olsun rahatlatacak bayram ikramiyesi için geri sayım başladı. İkramiyelerin, 21 Nisan'dan önce hesaplara yatması bekleniyor. Geçtiğimiz yıl Ramazan ve Kurban Bayramı'nda emekli bayram ikramiyesi olarak 1100 TL hesaplara yatmıştı. Emekli ikramiye tutarlarının bu yıl da 1100 TL olarak bayram öncesi yatması bekleniyor. 

Bir sonraki ikramiyenin ise Kurban Bayramı'ndan önce yani 29 Haziran'dan önce hesaplara yatması bekleniyor.

EYT'LİLER BAYRAM İKRAMİYESİ ALACAK MI?

6 Şubat Kahramanmaraş depremi nedeniyle Meclis çalışmalarına ara verilmişti. Meclis'in açılmasıyla en önemli konulardan biri olan Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) hakkında çalışmalar devam ediyor. EYT çalışması, milyonlarca EYT'linin emekli olmasının yolunu açıyor. 

Bayram emekli ikramiyesi bütün emeklilere tanınan bir haktır. Nisan ayında ilk maaşını alacak olan EYT'liler, Ramazan Bayramı'nın idrak ettiği 21 Nisan'dan önce emekli ikramiyesini alabilecek.

EYT'LİLER İLK MAAŞINI NE ZAMAN ALACAK?

SGK tarafından yapılan açıklamada EYT'de ilk maaşın nisan ayında yatırılacağı duyuruldu.

EYT ŞARTLARI NELER?

EYT'de herhangi bir yaş sınırı uygulanmayacak. Toplam 5 milyon çalışanı etkileyen düzenlemeyle, 2023 yılında 2 milyon 250 bin kişi emekli olabilecek.

Yasadan, 9 Eylül 1999 öncesinde işe girenler yararlanacak. 4/a (SSK) sigortalıları için kadınlarda 20, erkeklerde 25 yıllık sigortalılık süresi ve 5000-5975 arasında kademeli prim gün şartlarını taşıyanlar, 4/b (Bağkur) ve 4/c ( Emekli Sandığı) sigortalıları için de kadınlarda 20 tam yıl, erkekler de 25 tam yıl hizmeti olanlar aylık alabilecek.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.