2023 bekçi maaşları ne kadar oldu? Memur ve emekli zammı ile güncel ilkokul, lise ve üniversite mezunu bekçi maaşları

2023 bekçi maaşları ne kadar oldu? Memur ve emekli zammı ile güncel ilkokul, lise ve üniversite mezunu bekçi maaşları
Asgari ücrete yüzde 34 zam uygulandı ve net asgari ücret 11.402 TL’ye yükseldi. Bununla birlikte gözler memur ve emekli maaşlarına uygulanacak olan zamma çevrilirken, yükselen maaş tutarları ile birlikte bekçi maaşları da merak konusu oldu.

Asgari Ücret Tespit Komisyonu, 3. toplantısının ardından asgari ücret zammını yüzde 34 olarak açıkladı. Bu zam ile birlikte net asgari ücret 11.402 TL’ye yükseldi. Temmuz ayı itibariyle uygulanacak olan bu zammın ardından gözler memur ve emekli maaş zamlarına çevrildi. Memur ve emekli maaş zamları ise 5 Temmuz’da TÜİK’in Haziran ayına ilişkin enflasyon rakamlarını açıklaması ile belli olacak.

Yılın ilk 6 aylık kısmında oluşan enflasyon farkı, memur ve emekli maaşlarına refah payı da dahil edilerek zam olarak yansıtılacak. Bu kapsamda geriye sadece Haziran ayı enflasyon oranı kaldı. Memur ve emekli maaş zammının açıklanmasıyla birlikte bekçi maaşları da netlik kazanacak. Peki Temmuz ayında bekçiler, öğrenim durumlarına göre ne kadar maaş alacak? İşte detaylar…

BEKÇİ MAAŞLARINA NE KADAR ZAM GELECEK?

Emniyet Genel Müdürlüğü’ne bağlı olarak görev yapan bekçilerin maaşları, 3 Temmuz tarihinde kesinlik kazanan yeni memur maaşları sonrası merak konusu oldu. Temmuz ayında açıklanacak olan enflasyon oranları ile birlikte maaşlar da güncellenecek. En düşük memur maaşının 22 bin TL olacağının açıklanması ile birlikte gözler kabine toplantısına çevrilirken, enflasyon rakamlarının açıklanmasıyla bekçi maaşları da netlik kazanacak.

2023 GÜNCEL BEKÇİ MAAŞLARI

Geçtiğimiz Ocak ayında, ikinci altı aylık enflasyon farkının hesaplanması ile bekçi maaşlarına yüzde 30’luk zam uygulanmıştı. Bekçi maaşlarına uygulanan bu zamlar sonrası 2023 yılının ilk 6 aylık bölümü için bekçi maaşları netleşti. Temmuz ayı itibariyle yeni zam öncesinde güncel bekçi maaşları şöyle:

  • İlkokul mezunu bekçi maaşı 12.036 TL
  • Lise mezunu bekçi maaşı 12.464 TL
  • Üniversite mezunu bekçi maaşı 14.196 TL
  • Evli ve ilkokul mezunu bekçi maaşı 12.500 TL

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.